Sunkumai dėl nuotolinio ugdymo: peticijoje prašoma nutraukti mokslo metus | Diena.lt

SUNKUMAI DĖL NUOTOLINIO UGDYMO: PETICIJOJE PRAŠOMA NUTRAUKTI MOKSLO METUS

  • 92

Daugiau nei 18 tūkst. žmonių pasirašė peticiją „Prašymas atšaukti likusius mokslo metus“, kuri adresuota Seimui.

„Atsižvelgiant į Lietuvoje besimokančių vaikų skaičių, ne visi turi galimybę prisijungti prie interneto, dienynai „lūžta“ nuo per didelio apklausos skaičiaus, šalyje yra per 300 tūkst. mokinių, serveriai negali prijungti visų vienu metu.

Pirmąją dieną nuotolinis ugdymo procesas prasidėjo su rimtais trukdžiais – nebepasiekiamos nuotolinio mokymo platformos, neveikia elektroninis dienynas. Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius jau prakalbo apie galimybę mokslo metus nutraukti anksčiau ir vaikus perkelti į kitas klases.

„Mokslo metai kai kuriose šalyse yra užbaigiami, vaikai perkeliami į kitą klasę su mintimi, kad kitais metais mokymosi procesas bus intensyvesnis. Tokius variantus mes taip pat svarstome. Yra sudaryta komisija, kuri per porą savaičių turėtų įvertinti visas aplinkybes“, – pirmadienį LRT radijui sakė A. Monkevičius.

Ministerijos duomenimis, trūksta apie 18 tūkst. kompiuterių vaikams iš šeimų, kuriose yra keli mokiniai“, – rašome peticijoje.

Peticiją daugiausia pasirašė Vilniaus ir Kauno apskričių gyventojai.

Ji sulaukė daugybės palaikymo komentarų.

„Mokymasis internetu nekokybiškas, mokytojams sunku išaiškinti naujas temas, mokiniams sunku suprasti, taip pat kyla ir techninių nesklandumų dėl per didelės programų apkrovos“, – rašoma viename komentare.

„Reikia nutraukti mokslo metus ankščiau, nes mokantis nuotoliniu būdu nėra jokios naudos. Efekto net neįmanoma palyginti, kai mokomasi savarankiškai ir kai mokykloje aiškina mokytojas. Tai gali pakenkti visų rezultatams“, – pastebi kitas internautas.

Primename, kad pirmadienį, prasidėjus ugdymo procesui nuotoliniu būdu, apkrovos neatlaikė elektroninės mokymosi platformos.

Ministras A. Monkevičius pripažino, kad pirmadienis mokykloms buvo tikrai sudėtinga diena.

„Pirmą kartą Lietuvos istorijoje kiekviena mokykla pradėjo darbą taikydama nuotolinio mokymosi metodus, mokymosi priemones. Tai buvo labai didelis iššūkis visiems“, – kalbėjo ministras.

A. Monkevičiaus teigimu, mokslo metų anksčiau užbaigti neketinama.

„Kartu susitelkę, mes turėtume užtikrinti švietimą iki šių mokslo metų pabaigos“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (92)

tauta

rastingi vergai nereikalingi...todel ir svietimo sistema sunaikinta...genocidas

Denis15

Tegul nutraukia, nes tikrai sunku.

xena

Esu vieniša mama dirbanti pamaininį darbą.Turiu vieną vaiką, pirmoką. Prižiūrėti vaiką padeda kartu gyvenanti mano mama pensininkė. Kadangi vyksta NUOTOLINIS mokymasis, mokytoja turi kasdien vesti visas pamokas per video susitikimą pasirinktoje programoje, o ne tik ryte valandai prisijungti pasisveikinti ir viskas. Aš mama, o ne pedagogė, nemoku vesti pamokų, tai turi daryti mokytoja,alga už tai gauna. Pirmom dienom pamokas darėme iki vakaro, pertraukos buvo tik pavalgymui. Nes buvo labai daug užduota papildomai neskaitant iš vadovėlio ir pratybų. Taip,vaikas žioplys ir užsispyręs, bet seniau nereikėdavo visą dieną skirti pamokoms, nes turėjo tik klasės darbus pabaigt. Tokių kaip fizinis, tikyba, šokiai, muzika namų darbų nebuvo, o dabar kažkodėl prireikė, kai ir taip sunku. Mokytojai, supraskite ir mus, neišgalim nei psichologiškai, nei fiziškai skirti visą dieną pamokoms. Mažinkite darbų apimtį. Aš ir dirbu, ir namie neskaitant pamokų turiu kitų užsiėmimų. KADA MAN PAILSĖTI ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS