Suomiai siūlo Lietuvai šimtą „Patria“ šarvuočių už 350 mln. eurų | Diena.lt

SUOMIAI SIŪLO LIETUVAI ŠIMTĄ „PATRIA“ ŠARVUOČIŲ UŽ 350 MLN. EURŲ

  • 3

Suomijos gamintojas „Patria“ siūlo Lietuvai įsigyti 100 pėstininkų kovos mašinų „Patria“ už maždaug 350 mln. eurų, trečiadienį Suomijos ambasadoje Lietuvoje pranešė gamintojo atstovai.

Vilniuje viešintis „Patria Land“ prezidentas Mika Kari žurnalistams sakė, kad, palyginus su kitais Lietuvai viešai pateiktais siūlymais, „Patria“ siūlo pakankamai nebrangią pėstininkų kovos mašiną.

„Galime pasakyti, kad siūlome moderniausią mašiną. Mes galime pristatyti dvigubą apimtį ta pačia kaina“, - žurnalistams sakė jis.

Lietuvai „Patria“ siūlo pėstininkų kovos mašiną su 30 mm bokšteliu ir prieštankine sistema „Spike“.

Spaudos konferencijoje pristatyta, kad „Patria“ šarvuočius gamintų ir aprūpintų bendradarbiaudama su Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės atstovais. Tuo tikslu Lietuvoje žadama sukurti apie 200 darbo vietų, o pėstininkų kovos mašinų gamybos procesas prasidėtų kitąmet.

M.Kari taip pat teigė, kad Lietuvos pramonė prisidėtų prie kitų „Patria“ užsakymų įvykdymo kitų valstybių kariuomenėms.

„Patria“ pramonės bendradarbiavimo programa nėra susijusi tik su viena programa, nes mes turime programas kitur pasaulyje ir galime panaudoti visų gamintojų galimybes. Pavyzdžiui, šiandien mes dirbame su Lenkija ne tik su lenkiška programa, bet ir su kitoms programomis“, - sakė „Patria Land“ prezidentas.

„Patria“ šiuo metu yra pagaminusi arba dar vykdo užsakymus 1400 šarvuočiams, daugiausia - Lenkijai ir Pietų Afrikos Respublikai. „Patria“ šarvuočių gamybos technologija taip pat naudojama Norvegijoje, Švedijoje, Estijoje ir Suomijoje, Slovėnijoje, kitose valstybėse.

M.Kari sakė, kad lenkų ir slovėnų „Patria“ šarvuočiai naudojami nuo 2007 metų NATO misijoje Afganistane.

„Jis tikrai yra patikrintas kovos sąlygomis. (...) Jie buvo labai patenkinti šia mašina“, - sakė M.Kari.

Lietuva artimiausiu metu ketina apsispręsti dėl pėstininkų kovos mašinų pirkimo, kuris gali tapti didžiausiu pirkiniu Lietuvos kariuomenės istorijoje. Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas geriausiais pasiūlymais viešai yra įvardijęs vokiečių „Boxer“, amerikiečių „Stryker“ ir „Piranha V“, kurią įsigyti siūlo amerikiečių „General Dynamics“ valdoma Šveicarijoje įsikūrusi „General Dynamics European Land Systems“.

GALERIJA

  • Pėstininkų kovos mašina „Patria“
  • Suomiai siūlo Lietuvai šimtą „Patria“ šarvuočių už 350 mln. eurų
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

spyglys

Labai geras pasiūlymas: y o u t u b e . c o m /watch?v=TZ2bGjOPboE

vytas

Puikus pasiūlymas,bet proto neužteks juo pasinaudoti.

reikia

sumazinam pensijas ir algas nejau nemokam ir greitai JAMAM

SUSIJUSIOS NAUJIENOS