Susisiekimo ministras: Lietuvių pargabenimo skrydžiai turėtų vykti iki penktadienio | Diena.lt

SUSISIEKIMO MINISTRAS: LIETUVIŲ PARGABENIMO SKRYDŽIAI TURĖTŲ VYKTI IKI PENKTADIENIO

  • 6

Per koronaviruso krizę piliečių pargabenimui į Lietuvą skirti skrydžiai turėtų vykti iki šio penktadienio, sako susisiekimo ministras.

„Paskutiniai skrydžiai organizuojami 27-tą dieną ir šiandien aš pavedu savo specialistams nustoti organizuoti skrydžius. Informuosiu apie tai Vyriausybę, nes manau, kad tolesni skrydžiai priklausys nuo galimybių izoliacijos tų atvykusių Lietuvos piliečių. Nes mes matome, kad reikia vykdyti ne tiktai savanorišką, bet ir priverstinę izoliaciją“, – LRT radijui pirmadienio rytą kalbėjo Jaroslavas Narkevičius.

„Visi virusai, visi atvejai yra praktiškai išoriniai, atvykusiųjų asmenų, taigi dabar jau tai plinta plačiau. Be abejo, čia ne vien susisiekimo ministro sprendimas, tačiau siūlymas iš mano pusės toks bus“, – pridūrė jis.

Matome, kad reikia vykdyti ne tiktai savanorišką, bet ir priverstinę izoliaciją.

Pasak jo, šiuo metu mokesčių mokėtojams piliečių gabenimas iš užsienio lėktuvais kainavo apie 10 tūkst. eurų, dar apie 50 tūkst. eurų – traukinio organizavimas, kol kas nėra duomenų apie galutines išlaidas už keltą.

Visiems grįžusiesiems į Lietuvą privalomas 14 dienų karantinas, už jo pažeidimą gresia teisinė atsakomybė.

Lietuvoje sekmadienio vakarą nustatyti 14 naujų koronaviruso atvejų, bendras užsikrėtusiųjų skaičius šalyje išaugo iki 143. 

Gairės: Jaroslavas Narkevičius, skrydžiai, grįžtantys lietuviai, karantinas, koronavirusas, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Kaunietis

Tai taip stabdoma imigracija .Kai niekur nepritapo ,tai ir Lietuva Tėvynę prisiminė .Baigsis viruso problemos ,vėl Tėvynė bus nereikalinga.

PRIVATUS

apie kokį pargabenimą snekate-karantinas, sienos uždarytos ! Nejaugi valstybes vadovai nezino, kas yra karantinas - jokio karantino pas mus nera, valstybeje situacija nevaldoma.

jonas

šitas susikompromitaves autonomistu veikejas ir toliau teršia LIETUVĄNEI PROTO PATS PREMJERAS LAUŽO SAVO ISAKUS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS