Suskubkite: dovanojami paskutiniai kūdikių kraiteliai | Diena.lt

SUSKUBKITE: DOVANOJAMI PASKUTINIAI KŪDIKIŲ KRAITELIAI

  • 1

Ištisą mėnesį vykusi akcija „Kūdikio kraitelis dovanų!“ pasiekė finišo tiesiąją.

Iš viso akcijos metu balandžio mėnesį kūdikius pagimdžiusioms mamoms Vilniuje ir Kaune jau išdalinta daugiau nei 600 kūdikių kraitelių, juos atsiimti mamos kviečiamos iki gegužės 10 dienos, artimiausiame PRISMA prekybos centre.

„Šiai dienai kūdikio kraitelius išdalijome jau 682-iems balandžio mėnesį mažylius pagimdžiusioms mamoms, ir šis skaičius toliau auga. Akivaizdu, kad visame pasaulyje įsigalėjusi skandinaviška kūdikio kraitelio tradicija ypač aktuali bei reikalinga ir Lietuvai. Džiaugiamės, kad akcijos „Kūdikio kraitelis dovanų!“ debiutas – toks sėkmingas“, – sako prekybos centrų PRISMA Lietuvoje ir Latvijoje komercijos direktorius Hannu Houni.

Dovanų dar liko

Jis skaičiuoja, kad Vilniuje kūdikio kraitelius atsiėmė jau 396-ių mažylių tėveliai, tuo tarpu Kaune – 286-ios pagausėjusios šeimos. Spėjama, kad paskutinėmis akcijos dienomis skaičiai smarkiai išaugs.

Vilniuje ir Kaune balandžio mėnesį mažylius pagimdžiusias mamas, kurios dar nesuspėjo atsiimti joms priklausančio kūdikio kraitelio, H. Houni ragina paskubėti: būtiniausiais kūdikiui ir jo priežiūrai reikalingais daiktais mamos bus apdovanojamos iki gegužės 10 d.

Atsiimti dovanas galima bet kuriame PRISMA prekybos centre Vilniuje ar Kaune, parodant mažylio gimimo liudijimą ar jo išrašą.

Kraitelyje – viskas, ko reikia

Prekybos centras pasirūpino, kad kiekvieno kūdikio kraitelyje nieko netrūktų: jame naujagimių mamos ras kūdikiams skirtus drabužėlius, žaisliukų, kasdienei mažylių priežiūrai reikalingų daiktų.

PRISMA pagalvojo ne tik apie naujagimius, bet ir apie jų mamas, taigi kraitelyje supakavo ir gimdyvėms reikalingų daiktų. Visi kūdikio kraiteliai paruošti taip, kad puikiai tiktų ir naujagimiams berniukams, ir mergaitėms.

80 metų gyva tradicija

Kūdikio kraitelio tradicija pasaulyje gyvuoja jau 80 metų. 1937-ais metais ji gimė Suomijoje, XX amžiaus pabaigoje sėkmingai įsišaknijo ir kitose Vakarų Europos valstybėse.

Lietuvoje kūdikio kraitelio tradicija žengia pirmuosius žingsnius, tačiau vien PRISMA inicijuotos akcijos „Kūdikio kraitelis dovanų!“ rezultatai byloja apie tokios tradicijos poreikį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

RITA VOLUNGEVICIENE

LABAI NORECIAU GAUTI IR AS DOVANU JUSU DOVANOJAMA KUDIKIO KRAITELI I.LABAI ACIU

SUSIJUSIOS NAUJIENOS