Svarsto vakcinavimosi tempus paspartinti loterija: ar milijonas paskatintų skiepytis? | Diena.lt

SVARSTO VAKCINAVIMOSI TEMPUS PASPARTINTI LOTERIJA: AR MILIJONAS PASKATINTŲ SKIEPYTIS?

  • 19

Ar milijonas į sąskaitą paskatintų lietuvius skiepytis? Matyt, pats klausimas vertas milijono, o Sveikatos apsaugos ministerijai užsiminus apie loterijos idėją, gyventojai ėmė svarstyti, kokie prizai juos motyvuotų, praneša LNK.

Viena Palangos kavinė nemokamai vaišina cepelinais tuos, kurie pasiskiepijo nuo koronaviruso. Cepelinus su mėsa ar varške galima už dyką gauti tik pasiskiepijimo dieną. Kavinės vadovė sako, kad akcija surengta pamačius, kad lėtėja skiepijimo tempai ir rudenį vėl gali būti įvestas karantinas. Pora įmonės padalinių iki šiol taip ir neatsidarė.

„Tai mus gąsdina kaip įmonę, kadangi mums jau teko susidurti su patirtimi, ką reiškia, kai būna taikomi apribojimai, kai tenka stabdyti veiklą“, – sakė kavinės vadovė Margarita Kerzaitė.

Akcija „Cepelinai už skiepą“ sukėlė skirtingas praeivių reakcijas. „Gaila, kad pasiskiepijau anksčiau, nepamatęs šitos geros žinios“, – juokavo vienas praeivis. „Aš nesiskiepijau iki šiol ir negalvoju“, – kalbėjo kitas.

Lenkijoje skiepų loterijoje galima laimėti milijoną zlotų, JAV – milijoną dolerių.

Kol verslininkai skiepytis skatina cepelinais, valdžia vis dar svarsto, ko imtis.

Sveikatos apsaugos ministro patarėjos Justinos Aleksaitės ištarta frazė, jog „galbūt ir loteriją teks pasitelkti“, paskatino žmones diskutuoti, kokie prizai skiepų loterijoje būtų geriausi. Vieni norėtų gauti pinigų, automobilį ar butą, kiti – daugiau laisvadienių, atostogų, kelionių. Treti mano, kad jokios loterijos nereikia: „Čia jau jūsų reikalas, ar jums rūpi sveikata, ar ne“.

Dalis žmonių sako, kad nesiskiepytų ir už jokį prizą: „Tikrai ne. Yra toks žodis – nenoriu“, – teigė praeivė.

Patyrę loterijų rengėjai sako, kad norėdama paskatinti skiepytis, valstybė turėtų neprašauti su prizais. Juos turi rinktis pagal tai, kokius žmones nori pritraukti. „Jeigu tai yra jaunimas, tai turėtų būti vienokie prizai. Jeigu tai yra vyresnio amžiaus žmonės, paspirtukai ar technologinės naujovės jiems nelabai tiks, nes jie skiepytųsi nebent iš tos paskatos, kad jį padovanotų anūkui“, – aiškino Lietuvos loterijų asociacijos prezidentas Andrius Karaliūnas.

Loterijos rengėjams pasiteisino dideli prizai – automobiliai, stambūs piniginiai laimėjimai. Anot psichologo Gedimino Navaičio, rengiant loteriją reikia laikytis dviejų taisyklių: „Viena – kad kuo daugiau žmonių ką nors laimėtų. Antra – kad nors keli laimėtų daug“.

Psichologas paaiškino, kodėl žmonėms patinka loterijos: „Už vieną eurą nusiperkama savaitei svajonių ir geresnio savęs supratimo, kada galvojama, kaip bus panaudotas aukso puodas“.

Lenkijoje skiepų loterijoje galima laimėti milijoną zlotų, JAV – milijoną dolerių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Mmh

Jai milijoną duotų dar pamastyciau dabar nėr ką kalbėti su skiepais žmonės išgyvendavo senovės be vaistų .dabar prievartą nori skiepiti vos ne

padaryti privalomą skiepijimą

ir baigti žaidimus su tais begemotais, kurie bijojo skiepų.

To - Lauris

Sutinku visu 100% !!! Geriau mirti sveikam, nei užnuodytam!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS