Svarstoma trumpinti izoliacijos grįžusiems iš užsienio laiką | Diena.lt

SVARSTOMA TRUMPINTI IZOLIACIJOS GRĮŽUSIEMS IŠ UŽSIENIO LAIKĄ

Vyriausybė artimiausiu metu svarstys galimybes trumpinti privalomos izoliacijos laiką Lietuvos gyventojams, parvykusiems iš koronaviruso paveiktų valstybių, sako premjeras Saulius Skvernelis.

Šiuo metu parvykus iš tokių valstybių būtina dviejų savaičių izoliacija.

„Dėl izoliavimo laiko – šiandien buvo diskusija, mes taip pat artimiausiu metu turėsime sprendimus, kad mūsų turistams, parvykstantiems iš valstybių, atsirastų galimybė būti izoliacijoje trumpesnį laiką, jei bus atliktos papildomos sąlygos, atliktas tam tikrą dieną nuo izoliacijos COVID-19 testas“, – žurnalistams trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Bendros Baltijos šalių taisyklės numato galimybes atvykti užsieniečiams iš Europos Sąjungos ir kai kurių kitų šalių, kur pastarųjų dviejų savaičių sergamumas viršija 25 atvejus 100 tūkst. gyventojų. Lietuvoje jiems privaloma ne tik izoliuotis atvykus, tačiau taip pat būtina turėti ir neigiamą testą dėl koronaviruso.

Atvykus iš šalių, kur sergamumo rodiklis yra didesnis nei 16, tačiau neviršija 25, Lietuvoje privaloma dviejų savaičių izoliacija.

Latvijos sveikatos apsaugos ministerija informavo, kad Lietuvai artėjant prie minėto 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų rodiklio, artimiausiu metu gali būti įvesta privaloma izoliacija.

S. Skvernelis sako, kad atskiros išimties Lietuvai vadinamajame „Baltijos burbule“ nebus prašoma, bet neatmeta, kad rodikliai gali būti koreguojami.

„Nemanau, kad mes turėtumėme kalbėti apie išimtis – jokių išimčių ir mes netaikėme ir netaikome, išskyrus kas susiję su tranzitu (...). Jei kažkas iškrinta iš jo (Baltijos burbulo – BNS), tai, vadinasi, iškrinta. Išimtis bus galima taikyti tik jei kriterijai bus keičiami apskritai visose Baltijos valstybėse. Galbūt tas skaičius bus kitoks  – ne 16, ne 25 šimtui tūkstančių gyventojų“, – tvirtino premjeras.

Jis pripažino, kad Latvijai ir Estijai lietuviams įvedus prievolę izoliuotis, „Lietuvos turizmas stipriai nukentėtų“. Analogiškų sprendimų dėl kaimynių Lietuva nesvarsto, nes, pasak S. Skvernelio, ten epidemiologinė situacija yra geresnė.

Gairės: COVID-19 saviizoliacija, koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, Vyriausybė, grįžusieji iš užsienio
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Praeivis

Mažiau tikrinkite ir rodykliai bus tokie pat, kaip Estijoje ir Latvijoj. Taline turistų is viso paulio daug kartų daugiau negu visoje Lietuvoje, kontaktuoja be jokių kaukių diena naktį ir viskas tvarkoj. Protingesne vyriausybė, supranta kad COVID, tai ne ta liga, kurios reikėtų taip bijoti...

Tomas

Taip, reikia trumpinti tik ne turistams. Nera ko be reikalo po uzsienius dabar keliauti. Pirma reikia sutvarkyti Key Workers karantinavimo tvarka. Key Workers turetu uztekti gauti neigiamo testo rezultata ir viskas. Yra saliu kur ne testo nereikia daryti - taikoma lengvata. Key Workers keliauja ne savo malonumui, laikosi padidintu saugumo reikalavimu tai tai logiska.

siaip

Totalus debilizmas. Viso karantino metu veze, plukde, skraidino i LT, o sveikieji buvo uzkarantinuoti. Dabar sveikiems vis nauji ir nauji varzymai, o rizikos grupei ir vel gerinamos salygos. Tai vistik Veryga nori apsaugoti lietuvius ar paprasciausiai mus valdyti. Jei nebeliks zidiniu nebegales valdyti zmoniu masiu, o rinkimai vis arteja...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS