Sveikatos apaugos ministras dar kartą kreipėsi į senjorus: būkite atsakingi piliečiai | Diena.lt

SVEIKATOS APAUGOS MINISTRAS DAR KARTĄ KREIPĖSI Į SENJORUS: BŪKITE ATSAKINGI PILIEČIAI

Sunerimęs dėl gaunamų žinių, kad senjorai dažnai nesilaiko karantino sąlygų – eina apsipirkti, naudojasi viešuoju transportu, karantino metu susitinka su bičiuliais, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga dar kartą kreipėsi juos.

 

 

„Prašau, pakentėkite ir nedarykite to! Nors pastaruoju metu yra kiek sušvelnintos karantino sąlygos, saugokite save. Esate brangūs savo vaikams, anūkams, kurie norės su Jumis susitikti, kai visi kartu, elgdamiesi atsakingai, įveiksime koronaviruso iššūkį ir galėsime grįžti prie įprasto gyvenimo.
 
Mielieji, Jūs esate labiausiai pažeidžiami ir, užsikrėtę šia klastinga liga, galite daugiau nepamatyti savo artimųjų“, – įspėja senjorus A. Veryga, prašydamas būti juos atsakingus.
Ji tvirtina sulaukęs ir klausimų, ar karantino metu senjorams leidžiama verstis prekyba – pardavinėti gėles, augalus ar kitus produktus
.
„Mielieji, to daryti tikrai negalima. Pasaugokite save. Prie įprasto gyvenimo greičiau galėsime grįžti tada, jei patys laikysimės karantino reikalavimų.
 
Visas reikiamas prekes, įskaitant maistą, vaistus ar kitas būtinas priemones, Jums gali padėti įsigyti artimieji – vaikai, anūkai, kaimynai. Nebijokite kreiptis pagalbos. Nesate silpni, kai prašote padėti. Priešingai – saugodami save ir kitus parodote, kad esate atsakingi mūsų valstybės piliečiai“, – sakoma sveikatos apsaugos ministro kreipimesi į senjorus.
 
Ministras A. Veryga primena, kad senjorams visada pasiruošę padėti savanoriai, geros valios žmonės iš Nacionalinio savanorių pagalbos koordinavimo centro „Stiprūs kartu“ siūlo savo pagalbą.

Jie gali padėti įsigyti maisto produktų, vaistų. Šiame centre savanoriauja daugybė atsakingų žmonių – šaulių, skautų, kitų pilietinių organizacijų narių. „Jais galite pasitikėti. Skambinkite nemokamu pagalbos numeriu 1827 ir tikrai sulauksite pagalbos“, – ragina A. Veryga.
 
Jis taip pat kviečia pasinaudoti verslo iniciatyva numatytomis rytinėmis valandomis, skirtomis būtent senjorams saugiai apsipirkti. Jei žūtbūt reikia apsilankyti parduotuvėje ir nerandama, kas galėtų tai padaryti už senjorus, ministras ragina būtinai laikytis saugaus atstumo parduotuvėse, dėvėti apsaugines kaukes ir vienkartines pirštines, dezinfekuoti rankas.
 
„Mieli senjorai, mes, dirbantys viešajame sektoriuje, tūkstančiai atsakingų verslo atstovų, žmonių, dirbančių nevyriausybinėse organizacijose, savanoriaujančiųjų, darome viską, kad bendromis jėgomis įveiktume koronaviruso iššūkį.
 
Prašome ir Jūsų – būkite atsakingi piliečiai. Likite namie!“, – raginama sveikatos apsaugos ministro, Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo A. Verygos kreipimesi į senjorus.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

w

tai blemba uzdaryk seimo narius senjorus , ko jie skiriasi nuo eiliniu, kodel jiems nevemi savo nesamoniu, as manau kad Verygos parazytiskas poziuris i mus eilinius, tokia mano nuomone apie Veryga.

F

Tu asyle nesilaikiau karantino sugalvoto ir nesilaikysiu o tu issitrink plikia i mesla gal proto igausi

senjoras

Ne visose parduotuvėse rasi skysčio bei pirštinių.Retai einu,kai valgyti reikia nusipirkti,bet IKI parduotuvėje Taikos pr.porą kartų -apsaugos priemonėm nepasinaudojau,nes nebuvo jų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS