„Šviesos žemėlapio“ akcija tęsiasi su popiežiumi Pranciškumi | Diena.lt

„ŠVIESOS ŽEMĖLAPIO“ AKCIJA TĘSIASI SU POPIEŽIUMI PRANCIŠKUMI

  • 1

Popiežius Pranciškus paskelbė laišką, kuriuo pakvietė viso pasaulio tikinčiuosius Rožinio maldai už žmoniją, šiandienos negandas pavedant Mergelei Marijai – Ligonių Sveikatai. Tokiai pačiai maldai jau visą mėnesį kviečia Šiluvos šventovės inicijuota akcija „Šviesos žemėlapis“.

„Artinasi gegužės mėnuo, kai Dievo tauta ypač uoliai reiškia savo meilę ir pamaldumą Mergelei Marijai. Šio mėnesio tradicija yra melstis Rožinio malda namie, šeimoje. Pandemijos apribojimai mus „privertė“ vertinti šį naminį aspektą taip pat dvasiniu požiūriu“, – savo laiške viso pasaulio tikintiesiems sako Šventasis Tėvas.

„Todėl noriu pasiūlyti visiems iš naujo atrasti, kaip gražu melstis Rožinio malda namie. Galima tai daryti drauge arba vienam; nuspręskite pagal situaciją, įvertindami abi galimybes. Tačiau kiekvienu atveju yra viena paslaptis, kaip tai padaryti: paprastumas. Lengva rasti gerų ir sektinų maldos pavyzdžių, taip pat internete“, – primena popiežius Pranciškus.

„Melsiuosi už jus, ypač labiausiai kenčiančius, o jūsų prašau melstis už mane. Iš širdies dėkoju ir laiminu jus“, – laišką užbaigia Šventasis Tėvas Pranciškus.

„Šis Pranciškaus laiškas sukėlė didelio džiaugsmo visai akcijos „Šviesos žemėlapis“ komandai – tai gražus ženklas, kad Šventoji Dvasia vieningai ir nuosekliai veikia Katalikų Bažnyčioje nuo Šiluvos iki Vatikano“, – sako Kauno arkivyskupijos atstovas diakonas Darius Chmieliauskas.

Anot jo, tai dar labiau pastiprino ir padrąsino ir visus akcijos dalyvius, nes pats popiežius pasauliniu mastu kviečia tikinčiuosius Švenčiausiajai Mergelei Marijai tradiciškai skiriamą gegužės mėnesį melsti Dievo Motinos užtarimo kenčiančiai žmonijai.

„Labai daug žmonių visame pasaulyje šiuo metu yra priversti būti namuose, užsikrėtusių naujuoju virusu jau keli milijonai, o keli šimtai tūkstančių nuo jo mirusių. Tad popiežius siūlo šią kančios ir laisvės suvaržymo patirtį panaudoti kilniam tikslui – atrasti asmeniškai arba drauge su visa šeima kalbamo Rožinio maldos grožį“, – pridūrė D.Chmieliauskas.

Akcija „Šviesos žemėlapis“, kilusi kaip atsvara užsikrėtimų žemėlapiui, pastebėta ir pasauliniu mastu. Balandžio 2-ąją, minint šv. popiežiaus Jono Pauliaus II-ojo penkioliktąsias mirties metines ir visam pasauliui išgyvenant karantiną bei visų koronaviruso sukeltos pandemijos negandų krizę, Šiluvos Šventovė inicijavo „Šviesos žemėlapį“ – virtualiai žmonės kviečiami vienytis Rožinio maldoje už pandemijos atsitraukimą ir visus jos paliestuosius, prašant Mergelės Marijos, Šiluvoje nuo seno tituluojamos Ligonių Sveikata, užtarimo. Įsipareigojus maldai, žemėlapyje „uždegama“ švieselė. Nuo Velykų akcijos žemėlapis tapo pasauliniu – į akciją jungtis ir pasižymėti galima iš bet kurios pasaulio vietos.

Per pirmąsias keturias savaites „Šviesos žemėlapio“ akcija įtraukė gyventojus iš visos Lietuvos ir šia intencija sukalbėta 4,5 tūkst. Rožinio maldų – „užžiebta“ virtualių švieselių akcijos žemėlapyje. Ir tai dar ne viskas – organizatoriai nuolat sulaukia telefono skambučių iš senjorų, kurie nori dalyvauti akcijoje, bet nesinaudoja internetu. Tad realus besimeldžiančių žmonių skaičius sunkiai įsivaizduojamas.

Norinčius ir galinčius prie kovos su koronaviruso pasekmėmis prisidėti ne tik malda, bet ir geru darbu, bendradarbiaujant su Lietuvos Caritu akcijos svetainėje siūloma galimybė paaukoti pandemijos metu tam tikrame užribyje atsidūrusiems ir ypač vargstantiems asmenims bei šeimoms. Šiuo metu surinktos aukos viršija 14 tūkst. eurų ir ypač Velykų laiku parama buvo ypatingai panaudota visose Lietuvos vyskupijose.

1608-aisiais Šiluvoje įvykęs Mergelės Marijos su Kūdikiu apsireiškimas suformavo gilią pamaldumo Dievo Motinai tradiciją – jau daugiau nei keturis šimtmečius čia atvykstantys maldininkai su pasitikėjimu prašo jos užtarimo neįmanomuose dalykuose ir patiria daugybę malonių bei išgijimų nuo fizinių ir dvasinių negalių. Per porą pastarųjų šimtmečių patirti stebuklai leido atsirasti Marijos Ligonių Sveikatos titului, o jos reikšmę liudija išlikusios ir vis dar pildomos liudijimų knygos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Liucija

Dėkoju uz paraginima maldai siuo sunkiu epidemijos laiku.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS