Švietimo ministerija: finansavimas kultūros paso programai šiemet nemažės | Diena.lt

ŠVIETIMO MINISTERIJA: FINANSAVIMAS KULTŪROS PASO PROGRAMAI ŠIEMET NEMAŽĖS

Opozicijai nerimaujant, kad šiemet kultūros paso finansavimas sumažintas beveik triskart, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija užtikrina, kad moksleivių kultūrinimui skirtai programai bus numatyta tiek pat, lėšų, kiek išleista pernai – 3,3 mln. eurų.

„Mokykloms jau paskirstyta 2 mln. eurų, likusi suma bus skirta iki šių mokslo metų pabaigos. Iš viso 2020 metų kultūros pasui finansuoti bus skirta ne mažiau, negu panaudota pernai. 2019 metais kultūros paso reikmėms panaudota 3,3 mln. eurų“, – teigia ministerija.

Savo ruožtu opoziciniai konservatoriai kreipėsi į kultūros, švietimo ir finansų ministrus, tvirtindami, kad „iš mokytojų bendruomenės ir viešosios erdvės“ kilo pasipiktinimas dėl kultūros pasui sumažinto finansavimo nuo buvusių 15 eurų vienam moksleiviui iki 6 eurų metams.

Seimo nariai kreipimesi klausia, kokiais būdais ketinama įgyvendinti finansinius įsipareigojimus mokyklų bendruomenėms ir užtikrinti, kad kultūros paso finansavimas nebūtų mažesnis nei 15 eurų moksleiviui per metus.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija BNS nenurodė, iš kokių šaltinių bus skirti papildomi asignavimai, tačiau ragina mokyklas užtikrinti, kad kultūros paso galimybėmis pasinaudotų kiekvienas vaikas.

Kultūros paso programa, leidžianti moksleiviams nemokamai lankytis įvairiose kultūros ir meno įstaigose, taip pat menininkų, edukatorių ir kituose užsiėmimuose, veikia nuo 2018-ųjų rudens, šia iniciatyva pirmaisiais metais galėjo naudotis tik pradinių klasių moksleiviai.

Ministerijos duomenimis, šiemet daugiausia renginių siūloma šiose srityse: kultūros paveldo (553), etninės kultūros (498), įvairių edukacinių renginių (412), dailės (324), dramos teatro (237). Iš viso siūlomi 2783 užsiėmimai, pernai – 1138. 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS