Švietimo ministerija: nuo rugsėjo mokiniai mokysis klasėse | Diena.lt

ŠVIETIMO MINISTERIJA: NUO RUGSĖJO MOKINIAI MOKYSIS KLASĖSE

  • 1

Nuo rugsėjo mokiniai mokysis klasėse, visose mokyklose bus sudarytos sąlygos mokiniams savanoriškai testuotis, trečiadienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).

ŠMSM ir Sveikatos apsaugos ministerija sutarė, kad ikimokyklinis, priešmokyklinis ir pradinis, pagrindinis, vidurinio ugdymas ir pirminis profesinis mokymas vyks kontaktiniu būdu, laikantis saugumo priemonių.

Jei epidemiologinė situacija blogės, Vyriausybė spręs, kuomet būtų grįžtama prie griežtesnio scenarijaus, teigiama pranešime.

„Stebėdama ir vertindama situaciją Vyriausybė atskirai spręs, kokiu atveju galėtų įsijungti griežtesnis scenarijus. Tokį sprendimą Vyriausybė priimtų įvertinusi ne vieną kriterijų“, – pranešime cituojamas ministerijos kancleris Julius Lukošius.

Anot pranešimo, COVID-19 ligoniams skirtų 300 lovų užimtumo rodiklis, kuris galės būti taikomas kitų veiklų ribojimui, nebus lemiamas darželių ir bendrojo ugdymo mokyklų, neformaliojo vaikų švietimo veikloms.

Svarbu užtikrinti, kad visų vaikų sugrįžimas į mokyklas būtų kuo saugesnis tiek jiems, tiek jų šeimoms. Todėl raginame visus savanoriškai testuotis ir skiepytis.

„Svarbu užtikrinti, kad visų vaikų sugrįžimas į mokyklas būtų kuo saugesnis tiek jiems, tiek jų šeimoms. Todėl raginame visus savanoriškai testuotis ir skiepytis“, – sakė kancleris.

Kaip pranešė ŠMSM, esant itin sudėtingai situacijai, Vyriausybė galės svarstyti priimti sprendimą pagrindinį, vidurinį ugdymą ir pirminį profesinį mokymą leisti vykdyti kontaktiniu būdu tik tuo atveju, jei klasė būtų imunizuota (bus pakankamai daug persirgusių ir/ar paskiepytų mokinių) arba reguliariai testuojasi.

Abiturientai nuo 2022 metų vasario mokytųsi klasėse net ir esant sudėtingai situacijai, o iki vasario jiems galiotų tos pačios sąlygos, kaip ir pagrindinio, vidurinio ugdymo klasių bei pirminio profesinio mokymo programų mokiniams.

Anot ministerijos, tikimasi, kad iki vasario dauguma abiturientų bus pasiskiepiję. Nepadariusiems to, bus rekomenduojama reguliariai testuotis.

Tęstinio profesinio mokymo mokiniams, aukštųjų mokyklų studentams, suaugusiųjų neformaliojo švietimo dalyviams ugdymas kontaktiniu būdu galimas tik tiems, kurie yra pasiskiepiję, persirgę arba reguliariai testuojasi.

Švietimo įstaigų darbuotojų turės atlikti testus Vyriausybės nustatyta tvarka. Pasiskiepijusiems ar persirgusiems darbuotojams testavimas neprivalomas. Šiuo metu pagal pilną schemą jau yra pasiskiepiję daugiau kaip 73 proc. švietimo įstaigų darbuotojų.

Švietimo įstaigų veiklos apribojimai gali būti įvedami tiek konkrečios mokyklos, tiek savivaldybės, tiek nacionaliniu lygiu.

Taip pat ugdymo įstaigose reikės laikytis socialinės distancijos, klasių, grupių, srautų nesimaišymo; vėdinti ir dezinfekuoti patalpas; patalpose ir vežant mokinius autobusais laikytis kaukių dėvėjimo rekomendacijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ar \\\\\../////

ilgai ???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS