Švietimo ministrė: NŠA reikia stiprinti, jos vadovą atrinkti tikimasi iki rugsėjo | Diena.lt

ŠVIETIMO MINISTRĖ: NŠA REIKIA STIPRINTI, JOS VADOVĄ ATRINKTI TIKIMASI IKI RUGSĖJO

Vykstant Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) vadovo konkursui, kuriame dalyvauja keliasdešimt pretendentų, naujoji švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė sako, kad šią įstaigą reikia stiprinti, tačiau artimiausiu metu vadovas atrinktas nebus.

Taip ji kalbėjo penktadienį naujienų portalo „15min“ studijoje.

„Vertinu darbą šitoje ministerijoje ir požiūrį į visus šito lauko dalyvius, kad turime žiūrėti su didesniu jautrumu ir didesne atida. Manau, kad taip pavyktų išspręsti kažkokius netobulumus, bet tam reikia ir stipraus NŠA vadovo ar vadovės“, – teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Nes ši institucija, kuri yra įgyvendinanti švietimo politikos klausimus, ypač bendrajame ugdyme, turi būti stipresnė, pastiprinta, ir nuo vadovo lyderystės dažnai tas irgi priklauso“, – pažymėjo ji.

Ministrės žiniomis, NŠA vadovo konkursas turėtų įvykti iki rugsėjo, nes jame yra bent keli etapai ir atranka užtruks, „ateinančias porą savaičių tas neišsispręs“.

Ji taip pat vylėsi, kad ateinantiems mokslo metams bus geriau pasiruošta, bet pripažino, kad vadovėlių vis dar gali trūkti.

„Vadovėlių bus daugiau tikrai negu dabar, bet nebus šimto procentų, turbūt, išpildymas. Tai yra pakankamai ilgas procesas ir Lietuva čia niekaip neišsiskiria iš kitų valstybių ta prasme, kad užtrunka parengti ir vadovėliai nėra atšviežinami kas metus ar kas kelis“, – kalbėjo švietimo ministrė.

„Bet metodinė medžiaga, kuri yra orientuota į tas pakitusias ar papildomas temas, turi būti ir aš tikrai dėsiu pastangas, kad tie, kas atsakingi už parengimą, iki rugsėjo mokytojai turėtų šaltinį, iš ko papildomai pasiruošti“, – tikino R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Konkursas NŠA vadovo pareigoms užimti paskelbtas gegužės viduryje, birželį Viešojo valdymo agentūra BNS informavo, kad jame dalyvauja 44 pretendentai.

NŠA nuolatinio vadovo neturi nuo vasario pabaigos, kai iš pareigų pasitraukė Rūta Krasauskienė. Ji atsistatydino sulaukusi kritikos dėl darbo kokybės.

Šiuo metu agentūrai laikinai vadovauja Aidas Aldakauskas, anksčiau joje ėjęs Kokybės vertinimo departamento direktoriaus pareigas.

Prezidento Gitano Nausėdos ketvirtadienį paskirta į švietimo, mokslo ir sporto ministrės pareigas, tą pačią dieną R. Morkūnaitė-Mikulėnienė prisiekė Seime, tuo metu socialinės apsaugos ir darbo ministru dirbti pradėjo Vytautas Šilinskas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija nuolatinio vadovo neturėjo nuo balandžio, kai atsistatydino Gintautas Jakštas, o socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė dėl įtartinų jos asmeninių ryšių iš pareigų pasitraukė anksčiau birželį.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

reikia biurokratija naikint per pus o gal ir daugiau tada gal valstybėje atsirastu tvarka.

jopaskirkit zoofila

aplinkos apsaugos ministru

tikrai stipru

nuo pijoko i duda gaves anunauskas krasto apsaugos ministras, slapta zadanijas pedofilui davusi mikule svietimo ministre... ko dar sulauksim is konservu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS