Švietimo ministrė: prioritetas – į mokyklas grąžinti abiturientus | Diena.lt

ŠVIETIMO MINISTRĖ: PRIORITETAS – Į MOKYKLAS GRĄŽINTI ABITURIENTUS

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė teigia, kad šiuo metu pagrindinis prioritetas yra sugrąžinti abiturientus į mokyklas, todėl, pasak jos, aktyviai yra vykdoma šios prioritetinės grupės vakcinavimo kampanija.

Ministrė taip pat pabrėžia, kad tai, ar kitos mokinių grupės šiais mokslo metais grįš į mokyklas, priklausys nuo epidemiologinės situacijos.

„Konstatuoti tikrai nieko negalime, šiuo metu mūsų prioritetas yra abiturientai, taigi labai aktyviai vykdome skiepijimo kampaniją, raginame abiturientus ir mokytojus pasiskiepyti. Tai viskas priklausys nuo epidemiologinės situacijos, tikrai konstatuoti, kad negrąžinsime kažko negalime. Prioritetas – grąžinti abiturientus į mokyklas“, – Seime surengtoje spaudos konferencijoje teigė J. Šiugždinienė.

Konstatuoti tikrai nieko negalime, šiuo metu mūsų prioritetas yra abiturientai, taigi labai aktyviai vykdome skiepijimo kampaniją, raginame abiturientus ir mokytojus pasiskiepyti.

Ministrės teigimu, abiturientai į mokyklas būtų grąžinami prioriteto tvarka, nes jiems reikia pasiruošti egzaminams.

Plano prioriteto tvarka skiepyti studentus – nėra

Paklausta, ar yra ketinama nuo COVID-19 skiepyti ne tik mokytojus, bet ir studentus, ministrė patikino, kad kol kas tokio plano nėra.

„Kol kas prioriteto tvarka tokio plano nėra, yra tik sveikatos srityje, medicinos srityje, besimokančių (vakcinavimas – ELTA). Bet tikrai kol kas neturime tokio plano, šiuo metu skiepijame dėstytojus“, – teigė ji.

Žurnalistams uždavus klausimą, kokia yra tuomet dėstytojų skiepijimo prasmė, jei universitetuose užsėmimai kol kas ir toliau bus vykdomi nuotoliniu būdu, J. Šiugždinienė paaiškino, kad pirmiausiai stengiamasi paskiepyti tas grupes, kurios greičiausiai grįžtų į darbus.

„Jie dirba, tam tikras praktikas atlieka po penkis, nėra kad visai nevyktų konsultacijos kažkokios. Mūsų bendrai tikslas yra suformuoti masinį imunitetą. Tai skiepijame prioritetines grupes, nes tikimės, kad jos greičiausiai galės grįžti į veiklą, o kartu taip formuojasi ir mūsų bendras imunitetas“, – sakė J. Šiugždinienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimui Pydarui

Tokia ministrė vargina, įvairovė erzina, ir tik netvarka suteikia jaukų stabilumo jausmą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS