Švietimo ministrė: sunkiau gyvenantiems vaikams planuojame nemokamas vasaros stovyklas | Diena.lt

ŠVIETIMO MINISTRĖ: SUNKIAU GYVENANTIEMS VAIKAMS PLANUOJAME NEMOKAMAS VASAROS STOVYKLAS

Trečiadienį susitikusi su opozicine Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) frakcija, švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė teigė, kad dar nėra aišku, ar šiais mokslo metais 5-8 klasių mokiniai galės grįžti į mokyklas.

Tačiau ji tvirtino, kad antrus metus iš eilės iš namų besimokantiems vaikams bus sudaromos galimybės vasarą išvykti į nemokamas stovyklas.

„Dėl 5-8 klasių taip pat vyksta diskusija, šiandien sprendimo pasakyti negaliu, nes mums visiems yra labai svarbu, kad žmonės, kuriems yra daugiau kaip 65 metai, kurie yra didžiausioje rizikoje, kad pirmiausiai jie būtų saugūs“, – trečiadienį LVŽS frakcijos inicijuotame susitikime, atsakydama į opozicijos lyderio Sauliaus Skvernelio klausimą, kalbėjo J. Šiugždinienė.

Ji pažymėjo, kad didžiausias dėmesys bus skiriamas sunkiau gyvenantiems vaikams. Jiems, pasak švietimo ministrės, yra suplanuotos nemokamos vasaros stovyklos ir papildomos priemonės, kurios rudenį padės lengviau grįžti prie kontaktinio mokymo.

„Tokia galimybė yra suplanuota, tam yra skirtos lėšos. Pirmiausiai mes akcentuojame vaikus, kurie patyrė didžiausius praradimus, kurie gyvena sunkiau. Nemokamas vasaros stovyklas esame tam suplanavę. Taip pat esame numatę priemones rudeniui“, – tvirtino ministrė, pabrėždama, kad pagrindinis tikslas buvo į mokyklas sugrąžinti pradinukus ir egzaminams besiruošiančius abiturientus.

Ministrė akcentavo, kad šiuo metu jau paskiepyta per 60 tūkst. mokytojų ir 45 proc. abiturientų. „Valstiečiai“ taip pat iškėlė klausimą dėl universitetų dėstytojų, kurie šiais mokslo metais prie kontaktinio mokymo nesugrįš, skiepijimo tikslingumo. J. Šiugždinienė tvirtino, kad nepaisant to, jog paskaitos vyksta nuotoliniu būdu, daliai dėstytojų tenka dalyvauti kontaktinėse konsultacijose ar laboratoriniuose tyrimuose.

„Aš labai džiaugiuosi, kad mūsų Vyriausybė prioritetu šalia kritinio amžiaus žmonių laiko švietimo sistemą. Man tai yra didžiulė dovana ir aš dėkoju darbuotojams ir dėstytojams, kurie yra be galo svarbūs. Gyvai vyksta konsultacijos universitetuose, yra laboratoriniai darbai, baigiamieji darbai. Taigi, to kontaktinio darbo yra ir dėstytojams labai svarbu būti paskiepytiems“, – į klausimus atsakinėjo švietimo ministrė.

ELTA primena, kad švietimo, mokslo ir sporto ministrė J. Šiugždinienė trečiadienį pranešė Vyriausybei siūlysianti jau nuo gegužės 3 d. grąžinti abiturientus į kasdienį kontaktinį ugdymą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Aha

tik kur tos stovyklos? Pajūry visas seniai išnaikinot ir jų vietoj turtuolių uždarus getus įkūrėt

prasta ta ministrė

Ir vėl jokio konkretumo - tik planuojama... Ir kas čia per vaikų skirstymas? Po to stebėmės, kad mokyklose būjoja pyktis, smurtas ir pan.

Debilai

Leiskite vaikams eiti į mokyklas,vaikai pavargę nuo kompiuterių, dukrai 12 metų gaila jos, kaip jį nori į mokyklą susitikti su draugais nori lankyti būrelius.Bet mūsų valdžiai svarbiau pinigų taškymas ir nesibaigiantis covid 19
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS