Elektroninės cigaretės kelia vis daugiau rūpesčių vežėjams: reikia griežtinti baudas? | Diena.lt

ELEKTRONINĖS CIGARETĖS KELIA VIS DAUGIAU RŪPESČIŲ VEŽĖJAMS: REIKIA GRIEŽTINTI BAUDAS?

  • 4

Per praėjusius metus nepavyzdingų keleivių lėktuvuose padaugėjo beveik dvigubai. Vežėjai sako, jog vis daugiau problemų ima kelti rūkaliai, praneša LNK.

„Didžioji dauguma yra rūkantys elektronines cigaretes. Tai ir yra viena iš priežasčių, kodėl bendri skaičiai išauga. Išpopuliarėjusios paskutiniu metu yra elektroninės cigaretės“, – sakė „Getjet Airlines“ aviacijos saugumo vadovas Vytautas Akstinas.

Rūkyti lėktuvuose draudžiama – dūmai orlaivyje gali trikdyti kitus keleivius, o kilus gaisro pavojui, gali tekti tupdyti lėktuvą.

„Gaisro pavojus yra viena pagrindinių grėsmių orlaivyje. Todėl rūkyti orlaivyje yra draudžiama“ – aiškino V. Akstinas.

Rūkyti draudžiama ir traukiniuose bei autobusuose. Tačiau „Lietuvos geležinkeliai“ sako, kad pastaruoju metu skundų dėl rūkančių keleivių mažėja.

„Sulaukiame iki penkių skundų per metus, tai manome, kad tikrai labai mažai. Aišku, tendencija yra tokia, kad anksčiau būdavo daugiau tų nusiskundimų“, – kalbėjo „LTG Link“ verslo vystymo ir rinkodaros vadovė Dovilė Aleksandravičienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Pasak „Lietuvos geležinkelių“, pažeidėjų skaičius drastiškai pasikeitė, kai buvo uždrausta rūkyti peronuose, mat anksčiau keleiviams atrodydavo, kad jei galima rūkyti lauke šalia traukinio, reiškia, galima ir į jį įlipus. Miestiečiai svarsto, kad pažeidėjams reikėtų griežtinti baudas.

„Reikia, kad pagarba būtų kitam žmogui. Yra žmonių, kuriems ne tik kvapas nepatinka, bet gali ir dusulį sukelti“, – teigė pakalbinta praeivė.

„Jei kažkas rūko, tai negerai, gal ir reikėtų griežtint“, – savo nuomonę išsakė vyriškis.

Mažiausiai rūpesčių rūkaliai kelia autobusų bendrovėms.

„Turbūt visuomenė jau yra supratusi, kad tai yra negalima, nepatogu kitiems ir tokių atvejų nefiksuojame“, – sakė UAB „Kautra“ Vilniaus filialo vadovas Karolis Kairaitis.

Yra žmonių, kuriems ne tik kvapas nepatinka, bet gali ir dusulį sukelti.

Tačiau vežėjai sako, kad susiduria su kitomis problemomis, kurias sukelia ne rūkaliai, bet gėrimai.

„Turėjome kelis atvejus, kuomet neblaivūs ar neadekvatūs keleiviai užpuola vairuotojus, kitus keleivius. Tai va tokių atvejų būna. Bet su rūkymu nėra problemos“, – tikino K. Kairaitis.

Už rūkymą traukiniuose gresia baudos nuo 10 iki 14 eurų, o už taisyklių pažeidimą orlaiviuose gali tekti pakloti iki 300 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

>>ai

tabako-cigareciu lobistai pakilo i kova. kai uriems pretendentams i seima truksta lesu rinkiminei kampanijai..

siaures korejai

O tai už rūkymą reikia premijas skirti ? Užkniso tie čiulpikai. Pats kartais ir cigarą sutraukiu, bet NIEKADOS , jeigu tai kažkam gali trukdyti. Šiaip, tai jau liga, priklausomybė. Kaip ir telefono maigymas. Kai kurie net į baseiną telefoną nešasi ir sėdi, maigo. Taip ir su elektroninėmis cigaretėmis. Nei jūsų organizmas reikalauja to dūmo, nei jam to reikia. Įprotis , t.y. priklausomybė būtinai kažką maigyti ar čiulpti yra žmogaus psichologinės problemos, kurias reikėtų gydyti.

siaures koreja

Bausti, grieztinti, neleisti, apriboti… Gal jau uzteks Lietuvoje kurti komunizma?!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS