A. Tapinas apie permainas Prezidentūroje: S. Daukanto aikštėje kažkas smarkiai papuvę | Diena.lt

A. TAPINAS APIE PERMAINAS PREZIDENTŪROJE: S. DAUKANTO AIKŠTĖJE KAŽKAS SMARKIAI PAPUVĘ

  • 56

„Toks staigus generolo Jono Žuko pasitraukimas iš vieno pagrindinių Prezidento patarėjų posto rodo, kad kažkas smarkiai papuvę Daukanto aikštėje. Bet nieko, lieka dar 39 patarėjai (taip, jūs nesusipainiojote, yra 39 patarėjai ir dar vyr. specialistai, bet Prezidento darbotvarkė vis tiek tuščia)“, – taip į permainas Prezidentūros patarėjų korpuse reagavo žurnalistas ir visuomenės veikėjas Andrius Tapinas.

Portalas jau rašė, kad iš pareigas palieka prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas ir Nacionalinio saugumo grupės vadovas Jonas Vytautas Žukas, vyriausioji Prezidento patarėja švietimo, mokslo ir kultūros klausimais, Švietimo, mokslo ir kultūros grupės vadovė Sonata Šulcė bei Komunikacijos grupei vadovavęs Aistis Zabarauskas.

Ketvirtadienį taip pat paaiškėjo, kad G. Nausėda nevyks į ilgai planuotą Baltijos šalių vadovų susitikimą. Šalies vadovas vizito paskutinę akimirką nusprendė atsisakyti dėl nepasiekto trišalio susitarimo tarp Baltijos valstybių dėl elektros prekybos iš Astravo atominės elektrinės (AE).

„Dar viena naujiena, kad Prezidentas nevyksta į kasmetinį Baltijos šalių prezidentų susitikimą Saaremoje. Tai kažkodėl pirmoji praneša Estijos prezidentūra, o jau vydamąsi žinią Lietuvos prezidentūra komentuoja, kad Nausėda nevyksta, nes nepavyko suderinti trišalio susitarimo dėl Astravo. Va, taip paskutinę minutę nepavyko. Nors susitikimas derintas seniai ir buvo daug kitų svarbių klausimų. Bet tikrai gali būti, kad Prezidentas paskutinę minutę užtraukė rankinį. Bet gali būti ir kad šiandien karšta, dar vakar laisva buvo, tai patys žinot, kaip į tą Saaremą trenktis reiktų. Man tik įdomu, kaip bus su tuo ąžuoliuku, kurį turėjo Prezidentas pasodinti ir jau net lentelę buvo estai paruošę su data“, – feisbuke retoriškai klausė A. Tapinas. 

„Ką tik paaiškėjo, kad traukiasi dar ir komunikacijos vadovas Aistis Zabarauskas. Ta prasme – totalinis fiasko“, – rašė žurnalistas.

Rašyti komentarą
Komentarai (56)

Protingai Galvai

'patareju' nereikia,o tik vykdytoju,bet,tik protingai,cia ne tas variantas... .

liurbis

Mes kaltinam! Ka: medi ,stulpa ,troleibusa,o gal ora ...? ka kaltino ??? liurbis .

Chi chi chi Skaitykit tulpes@lrpk.lt (degradavusį RUSĄ)

Ir jūs suprasit kokia teisinga lietuviška patarlė: “kvailumui nėra ribų”.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS