Teisėjų etikos ir drausmės komisijai apskųsti sveikatos nesitikrinantys teisėjai | Diena.lt

TEISĖJŲ ETIKOS IR DRAUSMĖS KOMISIJAI APSKŲSTI SVEIKATOS NESITIKRINANTYS TEISĖJAI

  • 0

Teisėjų tarybos pirmininkas Egidijus Laužikas kreipėsi į Teisėjų etikos ir drausmės komisiją dėl dviejų Vilniaus ir Šiaulių teisėjų, nesilaikančių reikalavimo tikrintis sveikatą.

Kaip ketvirtadienį pranešė Nacionalinė teismų administracija, pirmininko kreipimęsi nurodoma, kad Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Gintaras Seikalis ir Šiaulių apygardos teismo teisėjas Bronius Zalaga kelerius metus iš eilės nevykdo pareigos pasitikrinti sveikatą Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centre ir nepateikia sveikatos pažymėjimų Nacionalinei teismų administracijai, nepaisant pasikartojančių priminimų ir raginimų.

„Teismų įstatyme yra įtvirtinta teisėjų pareiga tikrintis sveikatą ne rečiau kaip kas 5 metus Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centre. Tai ir daro visi šalies teisėjai. Manome, kad įstatymo reikalavimams turime paklusti visi be išimties. Suprantame, kad teisėjų darbo krūvis yra labai didelis, tačiau tai negali būti priežastimi nevykdyti įstatyme numatytos pareigos“, – teigia E.Laužikas.

Pirmininkas pabrėžia, kad teisėjo elgesys turi būti nepriekaištingas: net ir tokios aplinkybės neturi kelti abejonių ir papildomų klausimų proceso dalyviams. Teisėjai reikalavimo dėl sveikatos nevykdo jau kelerius metus.

Teisėjų etikos ir drausmės komisija, išnagrinėjusi pateiktą medžiagą, gali iškelti teisėjams drausmės bylas ir jas perduoti nagrinėti Teisėjų garbės teismui. Taip pat komisija gali atsisakyti iškelti drausmės bylas pateikdama argumentus ar apsiriboti klausimo svarstymu, vertindama, kad tai turi pakankamą poveikį teisėjams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS