Teisėjų taryba pritarė V. Šelmienės kandidatūrai į Vilniaus apylinkės teismo vadoves | Diena.lt

TEISĖJŲ TARYBA PRITARĖ V. ŠELMIENĖS KANDIDATŪRAI Į VILNIAUS APYLINKĖS TEISMO VADOVES

Didžiausio Lietuvoje teismo – Vilniaus miesto apylinkės teismo – vadove pretenduoja tapti šio teismo teisėja Viktorija Šelmienė.

Už 40-metės teisininkės kandidatūrą per Teisėjų tarybos posėdį pirmadienį vieningai balsavo 15 dalyvavusių tarybos narių. V. Šelmienė šias pareigas pradės eiti, kai bus paskirta teismo pirmininke prezidento dekretu.

„(V. Šelmienė) turi teisinės ir neteisinės, taip pat ir vadovavimo patirties, gerai žino teismo problemas, turi viziją, ką darys, jei bus paskirta“, – per posėdį sakė prezidento Gitano Nausėdos patarėja teisės klausimais Jūratė Šovienė.

V. Šelmienė yra dirbusi pilietinės visuomenės pagrindų mokytoja, posėdžių sekretorė, lektore, advokato padėjėja.

„Esu dirbusi didelėje akcinėje bendrovėje, vienijusioje per tūkstantį žmonių, man nebaisu didelis teismas, aš netikiu, kad problema yra jos dydis, problema, kaip mes spendžiam problemas teisme, esu pasiruošusi dirbti su žmonėmis, kalbėti, išklausyti“, – per Teisėjų tarybos posėdį kalbėjo pretendentė.

Ji mano, kad teisme dirbantys žmonės nebuvo išklausomi, o vadovas neturi kelti įtampos.

V. Šelmienė šiame teisme dirba nuo 2015 metų, kur nagrinėja baudžiamąsias bylas, 2018-2019 metais buvo šio teismo pirmininko pavaduotoja.

Kolegos ją apibūdina kaip atidžią, aktyvią, pareigingą, savimi pasitikinčią, empatišką, brandžią, motyvuotą, savarankišką, ambicingą, pozityvią, turinčią ateities vizijų asmenybę.

„Per pokalbį su Atrankos komisija pretendentė paliko drąsios, komunikabilios, savimi pasitikinčios ir motyvuotos asmenybės įspūdį“, – rašoma Pretendentų į teisėjus atrankos komisijos išvadoje.

Vilniaus miesto apylinkės teisme buvo atlikta anoniminė apklausa, joje dalyvavo 138 respondentai. Didžioji dalis darbuotojų palaikė šios teisėjos kandidatūrą, jie mano, kad ji vadovės pareigas galėtų užimti dėl komunikabilumo ir organizuotumo.

Šis teismas nuolatinio vadovo neturi, kai iš pareigų vasarą dėl asmeninių priežasčių nusprendė trauktis tuometis teismo pirmininkas Marius Kursevičius.

Vilniaus miesto apylinkės teismas yra pirmoji instancija, kuri nagrinėja baudžiamąsias, civilines, administracinių teisės pažeidimų bylas (įstatymų priskirtas šio teismo kompetencijai), hipotekos teisėjų kompetencijai priskirtas bylas bei su sprendimų ir nuosprendžių vykdymu susijusias bylas.

Taip pat apylinkės teismo teisėjai atlieka ikiteisminio tyrimo teisėjo bei kitas apylinkės teismo kompetencijai įstatymų priskirtas funkcijas.

Teismas kenčia dėl nuolatinės teisėjų padėjėjų, sekretorių kaitos, jie skundžiasi itin dideliu darbo krūviu, per mažu darbo užmokesčiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Netikiu jos nei vienu paisalu,

Kaip ir visu nesodinamu teiseju??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS