Teisingumo ministerija siekia įteisinti Teismo ekspertų dieną | Diena.lt

TEISINGUMO MINISTERIJA SIEKIA ĮTEISINTI TEISMO EKSPERTŲ DIENĄ

  • 1

Teisingumo ministerija siūlo pagerbti teismo ekspertus  įstatyme įtvirtinant jiems skirtą dieną.

Pagal parengtą Atmintinų dienų įstatymo pataisą, spalio 29-oji Lietuvoje būtų minima kaip Teismo ekspertų diena.

„Teismo ekspertai atlieka teismo ar teisėjo jam pavestus tyrimus ir teikia atsakymus į specialių žinių reikalaujančius klausimus ir tokiu būdu savo veikla prisideda prie teisingumo vykdymo, o taip pat ir prie teisinės valstybės puoselėjimo“, – teigiama projekto aiškinamajame rašte.

Jame pabrėžiama, kad teismo eksperto išvada yra įrodymas byloje, kuriuo remiantis teismai priima sprendimus, ir, kurio nesant, būtų sudėtinga išspręsti bylą, kai yra specialių žinių poreikis.

Ministerija nurodo, kad šiuo projektu siekiama sutelkti teismo ekspertų bendruomenę, skatinti ją ir toliau aktyviai veikti profesinėje veikloje, atkreipti visuomenės dėmesį į teismo ekspertų specialių žinių svarbą ir kasdieninio darbo reikšmę prisidedant prie teisingumo įgyvendinimo.

Šių metų rugpjūčio pradžioje teismo ekspertų sąraše buvo įrašyti 397 teismo ekspertai.

Atmintinų dienų įstatyme 73 dienoms priskirtos specialios minėjimo progos. Tarp jų –  gruodžio 15-oji paskelbta Lietuvos teismų diena.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

dar iforminkit /gerosvalios/ pridurku diena armoska su maldekiuku nepriestaraus juk glusiu nieks neteisia idomu ar inciatyva ne p tumasevsky ?===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS