Teismas aiškinsis, ar merų alga gali priklausyti nuo gyventojų skaičiaus | Diena.lt

TEISMAS AIŠKINSIS, AR MERŲ ALGA GALI PRIKLAUSYTI NUO GYVENTOJŲ SKAIČIAUS

  • 1

Konstitucinis Teismas (KT) antradienį pradeda bylą, ar savivaldybės vadovų atlyginimas gali priklausyti nuo jos gyventojų skaičiaus.

Teismas nagrinės grupės Seimo narių prašymą išaiškinti, ar merų ir vicemerų atlyginimų diferencijavimas į dvi kategorijas pagal gyventojų skaičių neprieštarauja Konstitucijai.

Į KT kreipėsi grupė parlamentarų, keldami klausimą, ar tokia tvarka atitinka nuostatą „kiekvienas žmogus turi teisę gauti teisingą apmokėjimą už darbą“.

Įstatymas merų ir vicemerų atlyginimus skiria pagal tai, ar jų vadovaujamoje savivaldybėje yra 100 tūkst. gyventojų, ar mažiau.

Lygiai taip pat sunku lyginti merų ir jų pavaduotojų darbą mažiausiose šalies savivaldybėse, kur gyvena vos per 3 tūkst. gyventojų, su Panevėžio miesto savivaldybe, kur gyventojų yra apie 90 tūkstančių.

Seimo narių manymu, neaišku, kodėl pasirinktas vos vienas gyventojų skaičiaus slenkstis – 100 tūkst. gyventojų.

Kreipimesi pažymima, kad Vilniaus miesto savivaldybės, kurioje gyvena daugiau nei 0,5 mln. gyventojų, vadovams tenkanti atsakomybė yra daug didesnė nei Vilniaus rajono, kurioje gyvena apie 100 tūkst. gyventojų.

„Lygiai taip pat sunku lyginti merų ir jų pavaduotojų darbą mažiausiose šalies savivaldybėse, kur gyvena vos per 3 tūkst. gyventojų, su Panevėžio miesto savivaldybe, kur gyventojų yra apie 90 tūkstančių“, – teigia Seimo nariai.

Į KT kreipėsi daugiau kaip 30 parlamentarų, tarp jų – daugiausiai konservatorių atstovai, taip pat yra keli liberalų, socialdemokratų, „valstiečių“, „tvarkiečių“ parašai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Aitvaras

Tai parodo kokiu durniu tuose partijose pririnkome,nes kiekvienam normaliam piliečiui aišku,kad penkis tūkstančius valdyti ir 50 tūkstančių,tai ne tas pats,bet atsiranda idiotu,kurie įrodinėja kitaip.Matyt savų draugeliu neturi kur įdarbinti,o tie į provinciją nenori,nes algos per mažos plikbajoriams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS