Teismas neleido stabdyti rusiškų laidų transliacijos | Diena.lt

TEISMAS NELEIDO STABDYTI RUSIŠKŲ LAIDŲ TRANSLIACIJOS

Vilniaus apygardos teismas penktadienį atmetė Lietuvos radijo ir televizijos (LRTK) prašymą trims mėnesiams apriboti „Ren TV Baltic“ ne ES parengtų laidų transliacijas.

Teismo atstovė ryšiams su visuomene Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė sakė, kad teismas, susipažinęs su komisijos sprendimo turiniu bei peržiūrėjęs laidos, dėl kurios priimtas LRTK sprendimas, įrašą, padarė išvadą, jog komisija nenurodė faktinių aplinkybių ir jokių konkrečių faktinių aplinkybių teisinių vertinimų.

„Nei pačiame sprendime, nei prašyme teismui nėra nurodyta, kokia konkreti televizijos programoje rodyta informacija leido komisijai padaryti tokią išvadą, kokią ji padarė, kokia tiksliai informacija vertinama kaip tendencinga, šališka, kurstanti neapykantą, karą, kokie konkretūs įvykiai minimi. Komisijos sprendimas labai abstraktus. Be to, sprendime, kurį komisija prašo sankcionuoti, nurodyta tik komisijos priimto sprendimo rezoliucinė dalis, o motyvų, pagrindžiančių sprendimo priėmimą, nėra pateikta. Taigi teismas neturėjo pagrindo tenkinti komisijos prašymo“, – teigė S.Jacinevičienė-Baltaduonė.

Komisija gali apskųsti teismo sprendimą per 7 dienas arba papildyti, pataisyti sprendimą ir kreiptis į teismą dar kartą.

Komisijos pirmininkas E.Vaitekūnas sakė, jog dar nėra susipažinęs su teismo sprendimu, tačiau, tai padarius, bus imamasi tolesnių veiksmų. „Žinoma, kad toliau imsimės veiksmų, tačiau kol kas sunku atsakyti, kokių, kol nežinome, dėl kokių konkrečių priežasčių teismas atmetė mūsų skundą“, – komentavo E.Vaitekūnas.

LRTK šią savaitę kreipėsi į teismą, prašydama trims mėnesiams apriboti „Ren TV Baltic“ transliacijas Lietuvoje. Komisija, išanalizavusi nepriklausomų ekspertų bei Žurnalistų etikos inspektoriaus išvadas, nusprendė, kad televizijos programos „Ren TV Baltic“ Rusijos Federacijoje sukurtoje laidoje „Paklydimo teritorija“ 2014 m. lapkričio 19 d. paskelbta informacija atitinka Lietuvos Respublikos Visuomenės informavimo įstatymo 19 straipsnio 1 dalies 3 punkte numatytus kriterijus ir yra draudžiama skelbti visuomenės informavimo priemonėse. Laidoje, komisijos vertinimu, buvo tendencingai ir šališkai skleidžiama informacija apie pastarojo meto įvykius Ukrainoje, kurstomas karas ir neapykanta ukrainiečiams ir teisėtai Ukrainos valdžiai, Ukrainos suverenumą ir vientisumą remiančioms ES ir NATO valstybėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

aha

Tikrai teisėjai nebailūs pasitaikė. O jei jau kažkokios laidos tikrai kenkėjiškos, tai ir uždraudinėkit tik tas laidas, o ne visą kanalą. Nors iš teisybės net ir kenkėjiškas ne uždraudinėt reikia, o kaip tik priešingai: tegu žmonės žiūri ir mato, kas, ką ir kaip meluoja. Kodėl mus visus nesugebančiais nieko suprast durneliais laiko? Įsižeit turim teisę galų gale.

Kęstas Br.

Pagrindinė kova vyksta ne teismuose. Prasideda skalūninkų bankrotai... Saudo Arabija ir Rusija turi pakankamai pinigų išlaikyti žemas naftos ir dujų kainas. Todėl abi šios šalys - naftos bei dujų tiekėjos - nemažina šių energetinių resursų pasiūlos, jų kainoms nukritus. Taip bandoma išstumti iš rinkos skalūnininkus, kurių gavybai reikia daugiau pastovaus gręžimo negu normaliai naftos ir dujų gavybai, todėl skalūninkų produktai yra brangesni. Saudo Arabijai ir Rusijai šis planas pavyksta. Skalūninkai pradėjo stabdyti veiklą ir bankrutuoti. Mažai šansų, kad skalūnininkai dabar vėl pasirodys Lietuvoje. Gerai, kad tokios smarkiai teršiančios aplinką skalūnininkų bendrovės iš viso nyksta nuo žemės paviršiaus (žiūrėk čia). Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

Teismas

Kas tas teismas,tai vakiu,sukciu padlaizunai,gave pinigu. Teismas uz teisybe turetu eiti. Tai teismuose pamirsta,del to teismai kokie dabar yra nera tikri teismai ir situs teisejus reikia bausti uz nesazininguma.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS