Teismas sprendimą dėl „PBK Lithuania“ sustabdymo skelbs gegužės pabaigoje | Diena.lt

TEISMAS SPRENDIMĄ DĖL „PBK LITHUANIA“ SUSTABDYMO SKELBS GEGUŽĖS PABAIGOJE

  • 0

Vilniaus apygardos administracinis teismas gegužės pabaigoje skelbs, ar Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) teisėtai pernai spalį nusprendė įpareigoti Lietuvos jusrisdikcijai priklausančius televizijos programų retransliuotojus sustabdyti programos „PBK Lithuania“ retransliavimą šalyje.

Naikinti LRTK sprendimą paprašė į teismą kreipusis bendrovė „BMA LT“. Teismas trečiadienį informavo, kad pradėjo nagrinėti administracinę bylą pagal šios bendrovės skundą.

Bendrovė prašo panaikinti LRTK pernai spalį priimtą sprendimą, kuriuo trims mėnesiams buvo sustabdyta „PBK Lithuania“ retransliacija Lietuvos teritorijoje.

Šis sprendimas priimtas įvertinus pernai spalio 4-ąją rodytos laidos „Žmogus ir įstatymas“ apie 1991 metų sausio 13-osios įvykius turinį, ekspertų išvadas ir priėjus išvadą, kad laidos metu buvo paskelbta tautinę nesantaiką kurstanti, tikrovės neatitinkanti informacija apie Sovietų Sąjungos agresijos prieš Lietuvą faktą, jos metu įvykdytus sunkius nusikaltimus, paniekinus kovotojų už Lietuvos laisvę atminimą – tuo pažeidus Visuomenės informavimo įstatymo nuostatas.

LRTK sprendime konstatuojama, kad laidos „Žmogus ir įstatymas“ dalyviai pateikė dezinformaciją apie tai, kad 1991 metų sausio 13-osios naktį niekas iš karių nešaudė į Lietuvos žmones, kad nebuvo nė vienos aukos, kurios mirties priežastis būtų buvusi Sovietų Sąjungos armijos veiksmai, kad į taikius žmones šaudė snaiperiai nuo namų stogų.

Pasak pareiškėjo, šioje laidoje Visuomenės informavimo įstatymo nuostatos nebuvo pažeistos, todėl LRTK sprendimas yra neteisėtas. Nustatyta sankcija už vienkartinį laidos „Žmogus ir įstatymas“ transliavimą esą yra neproporcinga ir diskriminuojanti. Pareiškėjas mano, kad LRTK pažeidė sąžiningos konkurencijos visuomenės informavimo srityje reikalavimą, neužtikrino teisės būti išklausytam.

Vilniaus apygardos administracinis teismas sprendimą šioje administracinėje byloje skelbs gegužės 20 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS