Teismas sustabdė COVID-19 testų sistemų ir reagentų pirkimo konkursą | Diena.lt

TEISMAS SUSTABDĖ COVID-19 TESTŲ SISTEMŲ IR REAGENTŲ PIRKIMO KONKURSĄ

  • 0

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) skelbtas COVID-19 testavimo sistemų ir reagentų pirkimo konkursas laikinai sustabdytas.

Taip vienos iš konkurso dalyvių bendrovės „Thermo Fisher Scientific Baltics” prašymu rugsėjo 13 dieną nusprendė Vilniaus apygardos teismas.

„Nepritaikius laikinųjų apsaugos priemonių, bus pažeistas viešasis interesas, susijęs su sąžininga konkurencija ir tinkamu, efektyviu ir ekonomišku lėšų panaudojimu“, – BNS informavo teismas.

Pasak jo, laboratorijai uždrausta pasirašyti dviejų automatizuotų COVID-19 testavimo sistemų ir 2 mln. vienetų reagentų pirkimo sutartį, o jeigu ji pasirašyta – sustabdyti jos vykdymą.

NVSPL atstovai BNS pranešė, jog sutartis dar nepasirašyta, o konkurse dalyvavo 9 tiekėjai.

„Thermo Fisher Scientific Baltics” atstovų teigimu, bendrovė į teismą kreipėsi, nes konkurso sąlygos neužtikrino konkurencijos.

„Kaip ydingą konkurso sąlygą galime paminėti kainos ir kokybės kriterijų disproporciją. Tai iškreipia konkurso logiką ir neužtikrina racionalaus lėšų panaudojimo“, – BNS teigė įmonės komunikacijos vadovas Egidijus Jaseliūnas.

Teismo sprendimą per septynias dienas galima skųsti Apeliaciniam teismui. Laboratorijos atstovė BNS teigė, jog įstaiga dar nėra apsisprendusi, ar skųs nutartį.

Pasak NVSPL vyriausiosios specialistės viešųjų ryšių klausimais Simonos Kalvelytės, sustabdytas konkursas neturėtų sutrikdyti testavimo proceso.

„Šiai dienai su šiuo metu esančiomis testavimo apimtimis reagentų pakaks maždaug 3 mėnesiams, tačiau spalio 1 dieną turėtų baigtis nauji reagentų pirkimai, todėl sustabdytas konkursas nesutrukdys išlaikyti dabartinių testavimo apimčių“, – BNS teigė S. Kalvelytė.

Laboratorija neatskleidė sistemų ir reagentų pirkimui numatytos sumos, bet patvirtino, kad norėtų kuo greičiau baigti konkurso procedūras.

„Pirkimas yra aktualus, todėl NVSPL planuoja šias sistemas ir reagentus įsigyti“, – sakė S.Kalvelytė.

Konkursą NVSPL paskelbė rugpjūtį, su jo laimėtoju numatoma pasirašyti 12 mėnesių trukmės sutartį su galimybe ją vienąkart pusmečiui pratęsti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS