Telšių apskrities policijos auditą planuojama atlikti iki liepos pradžios | Diena.lt

TELŠIŲ APSKRITIES POLICIJOS AUDITĄ PLANUOJAMA ATLIKTI IKI LIEPOS PRADŽIOS

  • 1

Telšių apskrities policijos vyriausiojo policijos komisariato veiklos organizavimo ir valdymo patikrinimą planuojama atlikti iki liepos trečios dienos, trečiadienį pranešė Policijos departamentas.

Tam generalinis komisaras Renatas Požėla sudarė darbo grupę, jai vadovaus Policijos departamento patarėjas Arūnas Paulauskas.

Darbo grupė generaliniam komisarui iki liepos trečios dienos turės pateikti išvadas ir siūlymus dėl Telšių apskrities policijos veiklos organizavimo ir valdymo.

Inicijuoti auditą nuspręsta po tragiškai praėjusią savaitę pasibaigusio įvykio, kai Mažeikių rajone buvo nušautas į iškvietimą atvykęs pareigūnas.

Policijos departamentas taip pat pranešė stiprinantis šarvinių liemenių ir kitų apsaugos priemonių kontrolę.

Nuo šiol policijos įstaigų vadovai turės užtikrinti, kad instruktažo metu pareigūnams būtų nurodoma nuolat dėvėti šarvinę liemenę, o instruktuojantis asmuo turės patikrinti, ar pareigūnas ją dėvi.

Taip pat pareigūnai parašu turės patvirtinti, kad yra susipažinę su šarvinių liemenių naudojimo instrukcijomis, rekomendacijomis. Be kita ko, policijos įstaigų vadovams nurodyta, kad nuolat būtų tikrinama, ar pareigūnai tinkamai dėvi nurodytą ginkluotę ir specialiąsias priemones.

Policijos departamentas žada taikyti atsakomybę, jeigu pareigūnai neturės, nedėvės ar netinkamai dėvės nurodytas ginkluotės ir specialiąsias priemones, tokia atsakomybė numatyta ir tiesioginiams vadovams.

Pareigūnai, atsižvelgdami į savo fiziologiją, komforto poreikius ir kitas aplinkybes, galės patys nuspręsti, ar šarvinę liemenę dėvėti po uniforma, ar ant jos, išskyrus trumpą žieminę striukę. Šarvinė liemenė negalės būti dėvima ant šviesą atspindinčios iškrovos liemenės.

Penktadienio rytą į pareigūną ir kinologą Saulių Žymantą ir jo partnerę šūvius paleido smurtu artimoje aplinkoje įtartas Stasys Brasas. Policininkas žuvo vietoje, o jo partnerė buvo sužeista.

Pirminiais duomenimis, žuvęs pareigūnas įvykio metu apsaugos liemenės nedėvėjo.

Mirtinus šūvius į pareigūną paleidęs vyras grasino nužudyti savo sutuoktinę – apie tai pranešimą policija gavo ketvirtadienį, tačiau nuvykę pareigūnai vyro nerado. Nuvykus patikrinti penktadienio rytą, vyras pareigūnus pasitiko šūviais, po jų namas buvo padegtas. 

Gaisrą užgesinus, name buvo rastas apdegęs kūnas ir ginklas, atlikus tyrimus, nustatyta, kad name sudegė į pareigūnus šaudęs S. Brasas. 

Tai – ne pirma pareigūno žūtis Telšių apskrityje: 2016 metais Telšių rajono Tryškių miestelyje žuvo tramdyto smurtautojo peiliu sužalotas policijos pareigūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Senis

Kaltu ieško Telšių PK, ieškokit PD, kas tokia reforma atliko ir į iškvietimus važiuoja kas tik gali ir forma turi ir neturi jokio supratimo apie spec priemones ir tuos pačius ginklus kaip ir kokioje situacijoje naudoti ir kaip elgtis ir taip dauguma miestu yra pats toje sistemoje atidirbau 32 metus, mačiau paskutiniu metu tokio jovalo kad baisiau ir būt negali.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS