Tęs protestus: pareigūnai kreipiasi į prezidentą dėl valdžios nevykdomų pažadų | Diena.lt

TĘS PROTESTUS: PAREIGŪNAI KREIPIASI Į PREZIDENTĄ DĖL VALDŽIOS NEVYKDOMŲ PAŽADŲ

Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas (NPPSS) kreipiasi į prezidentą Gitaną Nausėdą, ragindamas atkreipti dėmesį į valdančiosios Seimo daugumos Vyriausybės planuojamą „niekinį“ statutinių įstaigų finansavimą 2020 metais.

„Dar kartą prašome Jūsų tapti teisėsaugos pokyčių garantu ir padaryti viską, kad statutinių įstaigų veikla kitais metais būtų finansuojama pagal realius poreikius, o pareigūnų darbo užmokestis kiltų taip, kaip politikai buvo įsipareigoję padaryti šios Seimo kadencijos pradžioje“, – rašoma NPPSS vadovo Vladimiro Banelio pasirašytame kreipimesi į prezidentą. 

NPPSS prašo skirti ne mažiau kaip 1 mln. eurų papildomų lėšų Viešojo saugumo tarnybai, 6 mln. eurų – Valstybės sienos apsaugos tarnybai, 3,5 mln. eurų – Policijos departamentui, 9,8 mln. eurų – Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui ir 2,8 mln. eurų – aplinkos apsaugos pareigūnų darbo užmokesčiui didinti.

„Šos lėšos yra būtinos siekiant priartėti prie visiško „Programos 1000” įgyvendinimo, ką dar kadencijos pradžioje pareigūnų bendruomenei buvo įsipareigojęs ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ir jo komanda“, – kreipimesi akcentuoja NPPSS.

ELTA primena, kad NPPSS antradienį prie Seimo taip pat organizavo įspėjamąją protesto akciją dėl per mažų atlyginimų. Profsąjungų susivienijimo vadovo V. Banelio teigimu, statutinių pareigūnų prašomos lėšos yra sumažintos iki minimumo, o neįgyvendinus šių reikalavimų, kaip perspėjama, gruodžio 17 dieną planuojama surengti visuotinį statutinių pareigūnų protestą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Better life

Per 2 mėnesius 100 metu skeriu politikos su svetimšaliais neišspręsi.Kiek turėjot iš istorijos? 3turbut

SUSIJUSIOS NAUJIENOS