Tikrino atvykstančiuosius į Lietuvą: visi turėjo COVID-19 tyrimo dokumentus | Diena.lt

TIKRINO ATVYKSTANČIUOSIUS Į LIETUVĄ: VISI TURĖJO COVID-19 TYRIMO DOKUMENTUS

  • 0

Visi organizuotai į Lietuvą atvykstantys keliautojai turėjo neigiamus COVID-19 tyrimų rezultatus, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT). Nuo kovo 10 d., kai įsigaliojo šis reikalavimas, iki penktadienio ryto pasieniečiai patikrino daugiau kaip 1100 tokių asmenų.

Nuo šio trečiadienio keliautojams, vykstantiems tarptautinio susisiekimo maršrutais, reguliariais, specialiais ir užsakomaisiais reisais visų rūšių transportu, yra privaloma turėti neigiamą COVID-19 tyrimo, atlikto ne seniau kaip prieš 72 val., rezultatą. Testą privaloma turėti visiems asmenims nuo 16 metų amžiaus įskaitytinai.

Iki penktadienio 6 val. ryto VSAT pareigūnai patikrino 1118 tokių į Lietuvą sausumos keliais bei per oro ir jūrų uostus atvykusių keliautojų. Visi jie turėjo būtinus testus ir kontrolės metu pateikė patvirtinančius dokumentus.

Nuo kovo 10 d. atsirado naujas įpareigojimas vežėjams – prieš įleisdami keleivius į transporto priemonę jie turi užtikrinti, kad keleiviai pateiktų neigiamą COVID-19 rezultatą.

Išimtys dėl neigiamo COVID-19 tyrimo rezultato taikomos ekipažų ir įgulų nariams, kurie vykdo keleivių vežimus tarptautinio susisiekimo maršrutais visų rūšių transporto priemonėmis; tranzitu per Lietuvą vykstantiems asmenims; asmenims, persirgusiems COVID-19, kai diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu PGR tyrimo ar antigeno testo rezultatu ir nuo teigiamo tyrimo rezultato praėjo ne daugiau kaip 90 dienų iki grįžimo ar atvykimo į Lietuvą; asmenims, kurie yra pasiskiepiję vakcina, registruota Europos Sąjungos vaistinių preparatų registre pagal skiepijimo schemą; asmenims iki 16 metų.

Išimtis taikoma keliaujantiems savo transporto priemone – galima atlikti tyrimą ir atvykus į Lietuvą, tačiau privaloma būti užsiregistravus Nacionalinio visuomenės sveikatos centro interneto svetainėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS