TS-LKD frakcija apie B. Sabatauskaitės kandidatūrą į lygių galimybių kontrolierės poziciją | Diena.lt

TS-LKD FRAKCIJA APIE B. SABATAUSKAITĖS KANDIDATŪRĄ Į LYGIŲ GALIMYBIŲ KONTROLIERĖS POZICIJĄ

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė teigia, kad frakcija palankiai vertina Birutės Sabatauskaitės kandidatūrą užimti Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos vadovės pareigas.

Konservatorės teigimu, TS-LKD frakcijos nariams B. Sabatauskaitė paliko kompetentingos kandidatės įspūdį.

„Daug labai buvo klausimų, virš valandos laiko mes kalbėjomės ir klausimų spektras labai platus: nuo negalią turinčių žmonių teisių iki vienišų mamų ar tikėjimo laisvės išpažinimo ir visokių panašių dalykų. Frakcijos kolegos turėjo daug klausimų, bet visi sutarėme, kad tikrai kompetentingai pasirodė kandidatė, įtikino savo ekspertiniu žinojimu, savo ilgamete patirtimi šioje srityje“, – po frakcijos posėdžio Eltai teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Nors TS-LKD frakcijos seniūnė pripažįsta, kad atskiri frakcijos nariai gali turėti kitokį požiūrį, tačiau, anot jos, visumoje į B. Sabatauskaitės kandidatūrą yra žiūrima palankiai,

„Tikrai yra žmonių, kurie turi gal ir kitą nuomonę, bet tai yra turbūt keletas žmonių. Balsavimas yra slaptas, tikrai mes nedarome privalomų balsavimų tokiais atvejais, tai yra natūralu, tačiau diskusija buvo labai korektiška ir, kaip ir minėjau, visiems tikrai paliko racionalios, kompetentingos kandidatės įspūdį“, – teigė ji.

B. Sabatauskaitė dirba Lietuvos žmogaus teisių centre nuo 2010 m. Centro direktore ir advokacijos vadove ji tapo 2013 m. Šiose pareigose ji organizavo tyrimus apie žmogaus teisių situaciją Lietuvoje, teikė pastabas teisės aktams, rengė ir vadovavo įvairiems projektams lygių galimybių tema, organizavo ir vedė mokymus lyčių lygybės, nediskriminavimo, smurto artimoje aplinkoje įveikimo ir prevencijos klausimais.

Pagal Lietuvos Respublikos lygių galimybių įstatymą, lygių galimybių kontrolieriumi gali būti skiriamas nepriekaištingos reputacijos Lietuvos Respublikos pilietis, turintis aukštąjį universitetinį teisinį išsilavinimą ir ne mažesnį kaip 10 metų teisinio darbo stažą.

Lygių galimybių kontrolierių penkeriems metams skiria Seimas Seimo pirmininko teikimu. Tas pats asmuo lygių galimybių kontrolieriumi gali būti skiriamas ne daugiau kaip du kartus iš eilės.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Augis

Pidaarastija!!!

Nepriekaištinga reputacija!

B.Sabatauskaitė yra oficialiai užsienyje susituokusi su M.Jurkute, o tai pažeidžia LR įstatymus, nes vienalyčių asmenų santuoka neleidžima. Kaip pati asaba pažeidinėdama LR įstatymus, gali kontroliuoti jų vykdymą. Jos vyras (vyrė) M.J. dirba toje pačioje Lygių galimybių kontrolieriaus įstaigoje ir bus tiesiogiai pavaldi savo ,,žmonai", - šis faktas irgi pažeidžia LR įstatymus. Matot reputaciją?!?

Siaubas

Kosmaras.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS