Turtingiausių Lietuvos verslininkų sąraše – gerai žinomos pavardės | Diena.lt

TURTINGIAUSIŲ LIETUVOS VERSLININKŲ SĄRAŠE – GERAI ŽINOMOS PAVARDĖS

  • 16

Turtingiausi Lietuvos verslininkai yra „Vilniaus prekybos“ akcininkas Nerijus Numavičius, „Girteka logistics“ valdybos pirmininkas Mindaugas Raila ir „MG Baltic“ savininkas Darius Mockus, rodo pirmadienį naujienų portale delfi.lt paskelbtas sąrašas.

Tyrimo autorių teigimu, N. Numavičiaus turto vertė siekia 1 mlrd. 925 mln. eurų. Per pastarąjį dešimtmetį pagrindinis „Vilniaus prekybos“ akcininkas padidino savo valdomų akcijų dalį nuo 37 proc. iki 77 proc.

Transporto srityje dirbančio M. Railos turtas įvertintas 907 mln. eurų. Jis turi 90 proc. akcijų įmonėje „ME investicija“, kuri valdo transporto paslaugų grupę „Girteka“.

Vienintelis „MG Baltic“ koncerno savininkas Darius Mockus, anot sąrašo sudarytojų, turi turto už 400 mln. eurų.

Į pirmąjį penketuką taip pat pateko Augustinas Rakauskas (270 mln.) ir Vladas Numavičius (263 mln.). Toliau rikiuojasi Mindaugas Marcinkevičius (255 mln.), Dainius Dundulis (252 mln.), Lyda Lubienė (208 mln.), Artūras Rakauskas (178 mln.) ir Žilvinas Marcinkevičius (160 mln.).

Delfi.lt nurodo, kad sudarydamas sąrašą kartu su žurnalu „Reitingai“ pasitelkė į pagalbą finansų analitikus ir auditorius.

Vertinant įmonės vertę daugiausia atsižvelgta į pelną, paskolas ir turimą investicinį turtą bei grynuosius pinigus.

Daugelis verslininkų pabrėžia, kad tikroji įmonės vertė gali paaiškėti tik ją pardavus ar įmonės listingavimo biržoje atveju.

Anot žurnalo „Reitingai“ redaktoriaus Gintaro Sarafino, lyginant su pasaulio turtingųjų sąrašais, Lietuva išsiskiria tuo, kad viršuje labai daug prekybos verslo ir mažai gamybos ir pramonės atstovų.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Ernestas.

Labai šaunu, bet kažkur darėte klaidas kas kartojo, Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Všį Ernmar Respublika.

o

kam ta propoganda? negi nuo jos kasnors pageres juk gobsus su ubagais nesidalina?

taip

socmafija erzina /runkelius/ reklamuodama savo chebra /spekuliantus/ kuriu deka puse tautos paliko namus o kitatauciams ruosiamos rajono zemes pardavimui ir prezidentas turbut zino jei tyli nes zydeliai svarbiau uz savus /runkelius/?.........
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS