Ukmergėje nebeliko prieštaringai vertintos „Vėliavnešių“ skulptūros | Diena.lt

UKMERGĖJE NEBELIKO PRIEŠTARINGAI VERTINTOS „VĖLIAVNEŠIŲ“ SKULPTŪROS

  • 3

Ukmergėje, Kauno ir Deltuvos gatvių sankirtoje, nebeliko 35 metus šioje vietoje stovėjusios bei prieštaringai vertintos Vaclovo Krutinio sukurtos bronzinės „Vėliavnešių“ skulptūros.

Kaip pranešė Ukmergės rajono savivaldybė, monumentas gegužės 31 d. buvo išgabentas į Kopūstėlių kaimą, į buvusios sovietinės raketinės bazės teritoriją ir perduotas saugoti čia įsikūrusiai asociacijai-klubui „Miško broliai“.

Ukmergės rajono mero Dariaus Varno potvarkiu, skulptūros „Vėliavnešiai“ pasaugos sutartis sudaryta su asociacija-klubu „Miško broliai“ dešimties metų laikotarpiui.

Kauno ir Deltuvos gatvių sankirtoje esantis skveras, kuriame stovėjo „Vėliavnešiai“, bus atnaujintas ir sutvarkytas – šiuo metu ruošiama projektavimo užduotis skvero projektavimo darbams pirkti.

ELTA primena, kad diskusijos dėl savivaldybei nuosavybės teise priklausančio „Vėliavnešių“ paminklo prasidėjo 2022 metais. Tuomet savivaldybės taryba vieningos nuomonės neturėjo.

Tačiau dėl paminklo nukėlimo į desovietizacijos komisiją šių metų kovo pradžioje kreipėsi Nacionalinis susivienijimas. Partija teigė, jog paminklas simbolizuoja sovietinę okupaciją.

Tuo metu posėdžiavusi vadinamoji desovietizacijos komisija „Vėliavnešių“ skulptūrą Ukmergėje pripažino sovietiniu paminklu ir ją rekomendavo nukelti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Felius

Sprendžiant iš balsavimų rezultatų, kažkada sakydavo kad Lietuvoje daugiausia "raudonųjų" yra Radviliškyje, manau Ukmergėje ne mažiau.

Anti

Fašistai įsisiautėjo nepriklausomoje Lietuvoje. Ne už tokią Lietuvą stovėjau Baltijos kelyje.

tai

Bravo Nacionalinis susivienijimas! 15 nr. į EP

SUSIJUSIOS NAUJIENOS