Ukmergėje vairuotojams dalijami parkavimo laikrodukai | Diena.lt

UKMERGĖJE VAIRUOTOJAMS DALIJAMI PARKAVIMO LAIKRODUKAI

Prieš metus Ukmergės rajono savivaldybė, nenorėdama apmokestinti automobilių stovėjimo aikštelių, nusprendė priversti  automobilių vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių. Aikštelėse pastatyti kelių  ženklai, ribojantys stovėjimo laiką. Nuo vasario pradėti dalyti parkavimo laiką nurodantys laikrodukai, o pačių neatidžiausių vairuotojų jau laukia ne įspėjimai, o baudos.

Prieš metus automobilių stovėjimo aikštelės miesto centre būdavo sausakimšos, transporto priemonės stovėdavo visą dieną. Pasak valdžios atstovų, lengviausia išeitis būtų aikšteles  apmokestinti, tačiau nuspręsta, pasinaudojant Kelių eismo taisyklėmis, pirmiausia vairuotojus paauklėti.

„Kadangi mūsų gyventojai nėra tokie turtingi, kaip didžiųjų miestų gyventojai, buvo nutarta įrengti  kelio ženklą, nurodantį dvi valandas stovėjimo laiką, ir į aikšteles atvykę privalo nurodyti laiką, kada paliko“, – pasakojo Ukmergės savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus.

Kai kurie vairuotojai šią naujovę priėmė palankiai, nes dabar aikštelėse laisviau.

„Esu pakeliavęs po pasaulį, tame tarpe ir Vokietijoje, ir kitose Europos šalyse tai yra normalus dalykas prie parduotuvių, prie aikštelių“, – sakė ukmergiškis Arūnas Sereikis.

„Būna, kad čia atvažiuoja ir atsistoja, ir visą dieną nuo ryto iki vakaro stovi mašinos, o taip atvažiavo žmogus, kiek reikia – valanda, dvi – ir išvažiavo“, – kalbėjo Automobilių vairavimo mokyklos „Rigveda“ instruktorius Gintaras Tušas.

Ar vairuotojai paiso kelio ženklų, prižiūri savivaldybės darbuotojai. Per metus apie 900 vairuotojų, nepalikusių informacijos apie atvykimo laiką, kaip to reikalauja kelio ženklas, įspėti. Kai kurie po kelis kartus. Todėl nuspręsta savivaldybės lėšomis nupirkti atvykimo laiką nurodančius laikrodukus ir nuo vasario dalyti nemokamai. Juos reikia pasiimti savivaldybėje.

„Situacija pagerėjo, kadangi atvažiavę  žmonės jau turi kur mašiną pastatyti, tačiau matom, kad yra piktnaudžiavimų. Tai žmonės, kurie tuos pačius mūsų perspėjimus jau pradėjo kolekcionuoti. Kai kurie gavę po 6 perspėjimus ir nenurodo laiko nei laikroduku, nei rašikliu“, – sakė Ukmergės savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas A. Dutkus.

Pasak vedėjo, sukurta pažeidėjų duomenų bazė, ketinama pradėti juos bausti. Pažeidusius pirmą kartą – 15, kitus – nuo 30 iki 90 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS