Oficialu: Lietuvoje nuo koronaviruso mirė trečias žmogus | Diena.lt

OFICIALU: LIETUVOJE NUO KORONAVIRUSO MIRĖ TREČIAS ŽMOGUS

Ukmergės savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas trečiadienį pranešė apie trečią mirtį nuo koronaviruso. Vėliau šią žinią patvirtino ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovai.

„Labas rytas Ukmergės rajono gyventojai, šiandienos rytui turime 11 susirgimų COVID-19, iš jų 3 mirtys. Likime sveiki“, – pranešė D. Varnas.

Vėliau jis pridūrė, kad miręs asmuo taip pat buvo rizikos grupėje, bet daugiau informacijos kol kas neturi.

Savo įraše feisbuke jis taip pat pasidalino rekomendacijomis. „Plauti rankas kas 30 min, neliesti akių, nosies, burnos. Vaikščioti su kauke, nesvarbu, kad nesergi. Paviršius valyti spiritu (pinigai, telefonai, rankenos). Parduotuvės eilėse stovėti metro atstumu su kaukėmis ir pirštinėmis. Batus palikti už durų. Vengti žmonių, vaikų nevešti pas senelius“, – rašo savivaldybės administracijos direktorius.

Nuo koronaviruso mirė trečias žmogus Lietuvoje, BNS patvirtino Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

„Taip, gavome tą informaciją, žmogus yra Ukmergės ligoninės pacientas. Vyresnio amžiaus, tai yra vietinis atvejis“, – BNS sakė R. Lingienė.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) teigia, kad koronaviruso diagnozė patvirtinta po paciento mirties.

Ukmergės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija renkasi į posėdį aptarti situacijai.

Trečiadienį pranešta, kad Lietuvoje koronaviruso atvejų skaičius išaugo iki 255.

SAM trečiadienio 9 val. duomenimis, per naktį nustatyti 46 nauji COVID-19 atvejai, antradienio vakarą bendras užsikrėtusiųjų skaičius siekė 209.

Ministerija kol kas nenurodo, ar atvejai vietiniai, ar įvežtiniai.

Per antradienį atlikti 737 ėminių tyrimai, iki šiol iš viso ištirtas 3471 žmogus.

Primename, kad Lietuvoje antradienio vakarą mirė antras koronavirusu užsikrėtęs žmogus. SAM teigimu, Santaros klinikose mirusi moteris priklausė rizikos grupei. Santaros klinikose mirusi devyniasdešimtmetė moteris anksčiau buvo gulėjusi Ukmergės ligoninėje, kaip ir pirmoji koronaviruso auka.

Pirmasis koronavirusu COVID-19 užsikrėtęs žmogus šalyje mirė praėjusį penktadienį Ukmergės ligoninėje, kur galėjo ir užsikrėsti infekcija.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Anonimas

keturi . flegmos jūs .

Darosi baisu

Galų gale jau baikim vien koneveikti ir kaltinti kad ir daugybę klaidų ir nesąmonių pridariusį Verygą,nes laikas galvoti visiems,kaip apsisaugoti ir ar įmanoma nuo tos zarazos.Na, o iš geriausiai šioje srityje nusimanančių turbūt verta paminėti p.Razmuvienė,kuri tikrai ir pataria,ir kalba labai konkrečiai ir profesionaliai.O už mūsų susirgimu ir netgi mirtis ,,dėkokim''suvažiavusiems iš visų pašalių visokioms atplaišoms,kurie grįžę elgiasi kaip paskutiniai chamai,nesiskaitantys su mūsų įstatymais ir spjaunantys į mus visus.

Eimantas

Lyda Gudonienė2020 m. kovo 25 d. 09:58:11 Lietuvoje viskas po truputį brangsta. O Norveginjoje, prasidėjus karantinui, atpigo visi maisto produktai, net vaisiai už pusę kainos. Verslininkai sako: "Dabar sunkus laikotapis - jūs nedirbate, o gyventi reikia". Jie noriai aukoja didelius pinigus fondui:"Nepasiturinčioms šeimoms." Mano draugei net nuomą už namą šį mėnesį sumažino perpus. O pas mus jokio supratimo verslininkai neturi , o Prezidentas šelpia verslininkus, kaip kokius ubagus. Galima pamanyti, kad tuoj iš bado mirs Lietuvos verslinikai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS