Ukrainai prašoma aukoti ne tik pinigų, bet ir saldainių | Diena.lt

UKRAINAI PRAŠOMA AUKOTI NE TIK PINIGŲ, BET IR SALDAINIŲ

  • 0

Apie „Carito“ paramos akciją Ukrainai bei renkamas aukas LNK žurnalistė kalbėjosi su Vilniaus „Carito“ vadovės pavaduotoja Aida Karčiauskiene.

– Jau kelias dienas vyksta ši paramos Ukrainai akcija. Kokį aktyvumą stebite? Ar tiesa, kad žmonių noras padėti Ukrainai šiek kiek išblėsęs?

– Aš sakyčiau, kad mes esam tarsi apsipratę jau su karo mintimi, kad tai vyksta. Visgi, galime pasidžiaugti, kad nors jis nėra toks, kaip pirmaisiais metais, kai mus labai šokiravo, palietė ta žinia, žmonės vis dar neabejingi Ukrainos žmonėms ir vis tiek padeda. Šioje akcijoje parama renkama būtent Ukrainos žmonėms. Nes Ukrainoje ta situacija vis dar yra labai sudėtinga. Tų, kurie traukiasi nuo karo baisumų, pačioje Ukrainoje yra daugiau negu 5 mln. Reikia turėti omenyje, kad Ukrainos situacija tokia, kai jie negali sau leisti skirti socialinei pagalbai tiek daug finansų ir tiems žmonėms tikrai reikalinga pagalba.

– Ko labiausiai reikia kariaujančios Ukrainos žmonėms?

– Šiuo metu, kokią mes esame gavę žinią ir ką renkame tai, visų pirma, finansinę paramą, žinoma. Ir taip pat materialinę paramą. Tai ilgo galiojimo maisto produktai. Ir šį kartą, skirtingai nuo kitų akcijų, mes dar kviečiam aukoti saldumynus. Todėl, kad „Caritai“, kurie dirba su žmonėmis, jie susitinka tuos žmones, jie mato, kiek tai daug džiaugsmo suteikia vaikams. Galų gale, ir tose pafrontės vietose, kur gal parduotuvių nėra, kur vaikai negali išeiti į lauką, žaisti su draugais. Toks atrodytų visai paprastas dalykas, gal ne visai pirmo būtinumo, bet jis suteikia tiek džiaugsmo, kad norisi jo padovanoti daugiau. Taip pat renkame paramą higienos priemonėmis. Ir iš higienos priemonių norisi pabrėžti sauskelnes – tiek vaikams, tiek suaugusiems. Čia norėtųsi atkreipti dėmesį į tai, kad vyrai išėję į frontą, moterys su vaikais pasitraukia gal į saugesnes vietas ir tikrai yra nemažai vienišų, ligotų žmonių, kuriems tos sauskelnės labai praverstų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kiek Lietuvos apima ši paramos rinkimo akcija? Ar čia tik Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje? Ar ir daugiau miestų?

– Esame labai dėkinga Lietuvos žmonėms, kad jie prisideda ir todėl mes darome akciją 30-yje miestų ir miestelių. Matome, kad prisijungia miestai, kurie neprisijungdavo anksčiau.

– Žmonės klausia, domisi, kur nukeliauja jų suaukoti pinigai ar daiktai?

– Taip, klausia. Ir patys „Caritai“ irgi atsiskaito, pasakoja. Jiems yra svarbi ta parama. „Caritai“ veikia Ukrainos teritorijoje, Donecko srityje, Kyjivo apylinkėse, Lvive ir kituose miestuose. „Caritai“ veikia gana plačiai Ukrainoje, tad tikrai pasiekia žmones, kuriems reikia pagalbos. O iš finansinės paramos, pavyzdžiui, vienas iš „Caritų“ įrengė reabilitacijos centrą vaikams. Taip pat dabar „Caritai“ norėtų įkurti saugią erdvę vaikams, kurie patiria karo baisumus.

Gairės: Aida Karčiauskienė, paramos Ukrainai akcija, aukojimas, Caritas, karas Ukrainoje, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS