Nugriauto Vijūnėlės „dvaro“ savininkai 1,6 mln. iš valstybės negaus? | Diena.lt

NUGRIAUTO VIJŪNĖLĖS „DVARO“ SAVININKAI 1,6 MLN. IŠ VALSTYBĖS NEGAUS?

Kauno teismas pirmadienį nusprendė atmesti nugriauto vadinamojo Vijūnėlės dvaro savininkų ieškinį.

„Tiesėjų kolegija nusprendžia pareiškėjų Zinos Povilonienės ir Žilvino Povilonio skundą atmesti kaip nepagrįstą“, – pranešė Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmų teisėja Asta Urbonienė.

Pasak teisėjos, griovimo darbai dar nėra įvykę, o pateiktus argumentus teismas laikė nepakankamais priteisti žalos atlyginimą avansu.

„Akivaizdu, kad pareiškėjai patirs žalą. (...) Tačiau kol sprendimas nėra įvykdytas, nėra pagrindo konstatuoti žalos buvimą“, – sakė teisėja.

Tačiau kol sprendimas nėra įvykdytas, nėra pagrindo konstatuoti žalos buvimą.

Druskininkuose stovėjusio namo savininkai namo vertę, jo griovimo išlaidas bei patirtus dvasinius išgyvenimus įvertino apie 1,6 mln. eurų.

Atsakovais byloje buvo patraukta valstybė, atstovaujama Statybos inspekcijos bei Nacionalinės žemės tarnybos, ir Druskininkų savivaldybė.

Ieškovai prašė teismo nustatyti, kas ir kokiomis proporcijomis turėtų atlyginti žalą.

„Kad žala bus, aišku iš to, ką jau pasisakė ankstesni teismai, pripažindami institucijų klaidą, kaltę. Žala tikrai bus ir ji tikrai gali būti kompensuojama, bet reikia atitinkamai ją pagrįsti“, – vėliau žurnalistams sakė teismo atstovė Evelina Talalienė.

Šis teismo sprendimas gali būti skundžiamas apeliacine tvarka, be to, jis neužkerta kelio ieškovams vėliau kreiptis dėl žalos atlyginimo.

Žalą prisiteisti siekęs Ž. Povilonis BNS pirmadienį sakė, kad šiuo metu griovimo darbai yra visiškai baigti.

„Baigti, pilnai baigti (griovimo darbai – BNS). Nuo trečiadienio baudų nemoku“, – sakė jis.

Ž. Povilonis teigė dar nežinantis, ar skųs teismo sprendimą ir ar mėgins dėl žalos kreiptis vėliau.

„Nekompensuos ir nereikia – noriu baigti tuos visus klausimus“, – sakė jis.

„Aš su valstybe nenorėčiau pyktis ilgai. Nežinau, ar skųsiu, reikia man su advokatais pasikalbėti. Matau, kad nieko negausiu, galvos skausmą turėsiu didelį“, – kalbėjo nugriauto pastato savininkas.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas šiemet liepos viduryje antrą kartą paskelbė, kad vadinamasis Vijūnėlės dvaras turi būti nugriautas. Druskininkų valdžia toliau dėjo pastangas, kad pastatas būtų išsaugotas.

Ž. Poviloniui, Druskininkų merui Ričardui Malinauskui ir jo patarėjui Aivarui Kadziauskui yra pateikti įtarimai teisėjų korupcijos byloje. Joje nagrinėjamas epizodas, kad Vijūnėlės „dvaro“ byloje galėjo būti mokami kyšiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (57)

Zaibas

Sitie galimi sukciai turetu patys atlyginti padaryta zala gamtai ir neteiseta statyba

PETRAS

SKAUTU GATVES LIKIMAS?????

Anonimas

1,6 mln . tegu pateikia mokesčių inspekcijai pinigų kilmę .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS