Už suteiktą vertingą informaciją STT pernai išmokėjo per 36 tūkst. eurų | Diena.lt

UŽ SUTEIKTĄ VERTINGĄ INFORMACIJĄ STT PERNAI IŠMOKĖJO PER 36 TŪKST. EURŲ

  • 5

Už suteiktą vertingą informaciją Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) praėjusiais metais 35 asmenims išmokėjo daugiau kaip 36 tūkst. eurų.

Didžiausia išmoka vienam asmeniui siekė 5 tūkst. eurų, atskaičius mokesčius. 2022 metais ji buvo perpus mažesnė.

Išmokos mokamos už suteiktą vertingą informaciją apie korupcinio pobūdžio nusikalstamą veiką, jeigu ji padėjo atskleisti, užkardyti korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas.

Tarnybos duomenimis, pernai gauta beveik 6600 pranešimų apie galimą korupciją, tai yra 30 proc. daugiau nei 2022 metais. Anoniminiai pranešimai tesudarė 6 procentus.

„Vienkartinė išmoka už STT suteiktą vertingą informaciją apie galimą korupciją nėra pagrindinis kriterijus, kodėl asmenys praneša ir (ar) turėtų pranešti apie galimai identifikuotą teisės pažeidimą. Tokie pranešimai visų pirma yra pilietiškumo išraiška ir bendras valstybės institucijų ir visuomenės darbas, kuriant skaidresnę aplinką“, – sakė STT Pranešimų nagrinėjimo skyriaus vadovas Mikas Bukauskas.

Jo teigimu, nuolat augantis asmenų pranešimų skaičius ir mažas anoniminių pranešimų procentas rodo aukštą pasitikėjimą STT.

Praėjusiais metais tarnyba, įvertinusi asmenų pranešimus, pradėjo 44 ikiteisminius tyrimus.

Daugiausiai jų gauta apie galimus teisės pažeidimus aplinkos apsaugos, sveikatos apsaugos, savivaldos ir teisingumo srityse.

75 pranešimų sulaukta iš viešajame sektoriuje dirbančių darbuotojų, jie pagal Korupcijos prevencijos įstatymą privalo pranešti teisėsaugos institucijoms apie jiems žinomas korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Niekada

nebuvau ir nebūsiu stukačium !!!!

Vadai

issimokejo sau per "tarpininkus",ar atiminejo pasus is bomzu?

Aš manau

STT nepajėgūs kovoti su teismų ir prokurorų korupcija. Tam turi būti skirtas specialus padalinys, kas yra kai kuriosr šalyse. Pas mus nėra, nes niekam nereikia. Nes papuolus žino kad lemgviau susitvarkys. O baisiausia kai nekalti žmonės nuteisiami užsakytose bylose.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS