Užsieniečių įvaikinti vaikai išsaugos Lietuvos pilietybę | Diena.lt

UŽSIENIEČIŲ ĮVAIKINTI VAIKAI IŠSAUGOS LIETUVOS PILIETYBĘ

Trečiadienį įsigaliojo Seimo priimtos Pilietybės įstatymo pataisos, kurios užtikrina pilietybės išsaugojimą užsieniečių įvaikintiems Lietuvos Respublikos piliečiams.

Seimas įtvirtino, kad dėl įvaikinimo dvigubą pilietybę įgiję vaikai teisę į dvigubą pilietybę turės visą gyvenimą, o ne iki 21 metų.

Iki šiol buvo numatyta, kad dėl įvaikinimo dvigubą pilietybę įgiję vaikai teisę į dvigubą pilietybę turi tik iki 21 metų, kai jie turi pasirinkti, kurią vieną iš dviejų pilietybių pasilikti.

Pasak Pilietybės įstatymo pataisų rengėjų, joms įsigaliojus bus panaikintas šeimoje gimusių bei įvaikintų vaikų diferencijavimas dvigubos pilietybės atžvilgiu. Abi šios vaikų grupės teisę į dvigubą pilietybę išlaikys visą savo gyvenimą.

Pilietybės įstatymo pataisas Seimas priėmė spalio 18 d. Už naujas įstatymo nuostatas balsavo 71 Seimo narys, susilaikė 2 parlamentarai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Mociute

Oi ,,nekabinkit makaronu ,,vaikai ,uzauge uzsienyje ,jau nebe lietuviai,gal kada ir atvaziuos ,kaip ekskursantai ,aplankys gimines,jei juos is viso prisimins, nemokes lietuviskai ir bus neteke tevynes amzinai.Na ,gal dar nores ,,padekoti ,,tiems, kurie juos istreme is Lietuvos.

pilietybe. --kaip. siknoj. sviesybe

naxren. toks. lietuvis. su. lietuvisku. pasu. bet. nemokantis. lietuviskai. kalbet. ir. sirdyje. esantis. tos. kitos. salies kuri. jy. uzaugino. patriotas---tai. prarastas. lietuvos. pilietis. kury. nuzude. [moraliskai. ] dabartiniai. lietuvos. degradai-politikai

Zelemunčikas

Nors turime patirties,bet kvailiojame toliau.Visi per šimtmetį nuo skurdo iš Lietuvos pabėgę lietuviai turėjo lietuviškus pasus ir lietuvišką pilietybę.Ar daug iš jų sugrįžo,išskyrus keketą nevykėlių tėvų negalvojančių apie savo vaikų ateitį ir niekr nepritampančių tinginių?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS