Užsienio žiniasklaida pernai Lietuvos vardą minėjo dažniau | Diena.lt

UŽSIENIO ŽINIASKLAIDA PERNAI LIETUVOS VARDĄ MINĖJO DAŽNIAU

Pernai Lietuvos vardas užsienio žiniasklaidoje buvo paminėtas daugiau nei 87 tūkst. pranešimų. Tai yra penktadaliu daugiau nei 2020 m. Daugiausia paminėjimų užfiksuota Jungtinės Karalystės, Vokietijos, JAV, mažiausiai – Šiaurės šalių ir Izraelio žiniasklaidos portaluose.

Lietuvos vidaus ir užsienio politikos temos (santykiai su Kinija, Baltarusija, Taivanu, nelegali migracija) bei ekonomikos srities aktualijos sulaukė didžiausio užsienio žiniasklaidos dėmesio.

Šalies viešojo sektoriaus institucijos atliko 13-os užsienio šalių žiniasklaidos ir socialinių tinklų turinio analizę.

Pagal ją, pranešimai apie šalies "FinTech" ir startuolių ekosistemų potencialą, sėkmės istorijas, gyvybės mokslų ir biotechnologijų sektoriaus, šalies mokslininkų pasiekimus sudarė 34 proc. visų teigiamų reikšmingų naujienų apie Lietuvą.

Iš 87 tūkst. pernai užfiksuotų pranešimų, kuriuose paminėta Lietuva, buvo išskirta daugiau nei 5 tūkst. reikšmingų naujienų, kuriose ypatingas dėmesys teko mūsų šaliai, o šie pranešimai turėjo didžiausią įtaką jos matomumui.

Reikšmingų pranešimų ženkliai padaugėjo pernai antrąjį pusmetį, juos lėmė nelegali migracija, Lietuvos santykiai su Baltarusija, Kinija ir Taivanu, Nacionalinio kibernetinio saugumo centro prie Krašto apsaugos ministerijos atliktas kiniškų 5G telefonų tyrimas, atskleidęs saugumo spragas "Xiaomi" ir "Huawei" telefonuose.

Skelbiama, kad valdymo srities naujienos sugeneravo ne tik didžiausią reikšmingų pranešimų dalį (79 proc.), bet ir pasiekė didžiausią auditoriją – šios srities naujienomis potencialiai pasiekta 18 kartų didesnė auditorija nei kultūros srities naujienomis, 10 kartų didesnė nei ekonomikos srities naujienomis ir 16 kartų didesnė nei turizmo srities naujienomis.

Ekonomikos srities naujienos daugiausia prisidėjo prie teigiamo tono pranešimų, skirtų išskirtinai Lietuvai.

Skelbiama, jog srities aktualijos ne tik generavo teigiamo tono pranešimus, bet ir sudomino įtakingus, skaitomiausius leidinius (pvz., "Bloomberg", "Le Figaro", MSN, "Yahoo News", "Forbes", "The Independent" ir kt.).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nu jo

kurgi neminės, juk visi dabar bijo Lietuvos ir prakeiktos valdžios. Tai sankcijas įveda. tai karus skelbia, tai kišasi į suverenių valstybių reikalus. Ir aš bijočiau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS