Užsimojo dvigubinti baudas triukšmadariams: nusitaikė į barus ir klubus | Diena.lt

UŽSIMOJO DVIGUBINTI BAUDAS TRIUKŠMADARIAMS: NUSITAIKĖ Į BARUS IR KLUBUS

Siūlantis Seimui griežčiau bausti triukšmadarius Seimo narys konservatorius Mykolas Majauskas sako, kad laisvė linksmintis turi turėti ribas.

„Projektas nepatiks daliai liberalų, bet laisvė, mano nuomone, turi turėti ribas“, – sakė M. Majauskas, pateikęs Seimui siūlymą dvigubinti baudas už triukšmo taršos pažeidimus.

Politikas neslėpė, kad yra nusitaikęs ypač į naktinius barus ir klubus, kurie pažeidžia gyventojų teisę į sveiką gyvenseną, į ramybę ir miegą.

„Gyventojai yra bejėgiai kovoti su tokiu verslu, jie yra priversti nemiegoti, gerti migdomuosius“, – sakė M. Majauskas.

Gyventojai yra bejėgiai kovoti su tokiu verslu, jie yra priversti nemiegoti, gerti migdomuosius.

Jis apgailestavo, kad gyventojų skundų svarstymas dažnai yra numarinamas savivaldybėse. Seimo nario nuomone, baudos yra neadekvačiai mažos, ypač jas reikėtų padidinti už pakartotinius pažeidimus.

Kai kurie kolegos su doze ironijos vertino tokį siūlymą, pastebėdami, kad, kai kurių gyventojų vertinimu, kartais ir gaidžiai per garsiai gieda.

Seimo narys Kęstutis Glaveckas su šypsena pranešė, kad jam trukdo, pavyzdžiui, „katinų naktiniai morčiai“.

Nepaisant ir kritiškų nuomonių, Seimas M. Majausko pateiktoms Administracinių nusižengimų kodekso ir Triukšmo valdymo įstatymo pataisoms po pateikimo pritarė, už balsavus 46, prieš 3, susilaikius 38 parlamentarams. Lapkričio 28 d. Seimas po svarstymo komitetuose vėl planuoja įtraukti šį klausimą į darbotvarkę.

M. Majauskas siūlo nustatyti, kad savivaldybių tarybos turėtų privalomai viešai svarstyti pakartotinių triukšmo viešose vietose taisyklių pažeidėjų ūkinės veiklos ribojimą.

Pagal jo siūlomą Administracinių nusižengimų kodekso pataisų projektą, už Triukšmo valdymo įstatymo ir kitų teisės aktų, reglamentuojančių triukšmo valdymą, nevykdymą ar pažeidimą būtų numatyta bauda nuo 100 iki 600 eurų (šiuo metu yra nuo 50 iki 300 eurų). Už tokį pažeidimą, padarytą pakartotinai, siūloma bausti nuo 500 iki 1000 eurų (šio metu yra nuo 280 iki 600 eurų).

Pagal siūlomą projektą, už savivaldybių tarybų patvirtintų triukšmo prevencijos viešosiose vietose taisyklių nesilaikymą būtų numatyta bauda nuo 150 iki 600 eurų (šiuo metu yra nuo 80 iki 300 eurų). Už tokį administracinį nusižengimą, kuris padarytas pakartotinai, siūloma bausti nuo 500 iki 1000 eurų (šiuo metu baudžiama nuo 300 iki 600 eurų).

M. Majauskas norėtų, kad naujos nuostatos įsigaliotų jau nuo 2020 m. sausio 1 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Asta

Majausko draudimų siūlymai labai panašūs į Karbauskio :) Net juokinga

Bronx

Va prie ko einam-laisve turi tureti ribas.Jie ten veikti neturi ka ar kaip.?

Jonas

Mums po pat langais RIMI - vasarą naktimis langų jei nori išsimiegot negali praverti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS