V. Čmilytė-Nielsen į Teisėjų garbės teismą paskyrė dvi teisės profesores | Diena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN Į TEISĖJŲ GARBĖS TEISMĄ PASKYRĖ DVI TEISĖS PROFESORES

  • 7

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen į Teisėjų garbės teismą paskyrė dvi teisės profesores.

Naujos Teisėjų tarybos įgaliojimų laikotarpiui Teisėjų garbės teisme dirbs Vytauto Didžiojo universiteto mokslo prorektorė Teisės fakulteto profesorė Julija Kiršienė ir Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo akademijos Teisės katedros vedėja profesorė Birutė Pranevičienė.

Prezidentas Gitanas Nausėda anksčiau Teisėjų garbės teismo teisėjais yra paskyręs profesorius Aleksandrą Dobryniną ir Jolantą Sondaitę.

Teisėjų garbės teismas – teisėjų drausmės bylas ir prašymus dėl teisėjo garbės gynimo nagrinėjanti teismų savivaldos institucija.

Jis sudaromas Teisėjų tarybos įgaliojimų laikui iš dešimties narių. Du kandidatus skiria prezidentas, du kandidatus – Seimo pirmininkas, šešis – Teisėjų taryba.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

na ir kas?

kaip nebuvo teismuos teisybės ir garbės taip ir nėra - Venckienę ir Paleckį iki dabar ,,smaugia"..Šių laikų profesoriai pasižymi tik šunuodegiavimu ir visišku asocialumu

bliamba su jumoru--

Vyrai -lietuviai!!! Dabar - bekyk kas kur..!! Bus, jums dabar --tas "bobu matriarxatas" Ir.. .name.. ir... Seime!!:))))

o nors ir sesias propisores skirk y ta pseudo

,,,teiseju garbes teisma,,,, jie visi iki vieno vienodai korumpuoti , vienodai prasvinke ir sugede.... jokio skirtumo tarp ju nera .............
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS