V. Gaidys: pasitikėjimas teismais – teigiamas pirmą kartą per du dešimtmečius | Diena.lt

V. GAIDYS: PASITIKĖJIMAS TEISMAIS – TEIGIAMAS PIRMĄ KARTĄ PER DU DEŠIMTMEČIUS

  • 2

Pasitikėjimas teismais Lietuvoje pirmą kartą per du dešimtmečius yra didesnis nei nepasitikėjimas, sako sociologinių tyrimų bendrovės „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys, komentuodamas žmonių pasitikėjimą institucijomis.

„Norėčiau pastebėti, kas išskirtinio yra - pirmą kartą per reitingavimo istoriją - bent per 18 metų , ką mes darome, teismai jau yra šiek tiek su pliuso ženklu. Pirmą kartą. Apie teismus buvo labai daug kalbėta, daug metų, kodėl ir kaip, - po truputį jie pradėjo atsistatyti, ir jau yra pliusas, nekalbant apie prokuratūrą, kuri irgi buvo vertinama neigiamai, šiuo metu ganėtinai toks didelis pliusas - 28 proc. teigiamų, 20 proc. - neigiamų“, - LRT radijui sakė V.Gaidys.

Naujausia apklausa rodo, kad teismais pasitiki 25,5 proc. apklaustųjų, o nepasitiki - 25,1 proc.

V.Gaidys pabrėžė, kad pasitikėjimas ugniagesiais bei policija yra vis dar labai aukštas - atitinkamai 92 proc. ir 57 proc.

„Policija yra aukščiau negu bažnyčia, negu kariuomenė, negu prezidentas, balansas yra labai aukštas teigiamų ir neigiamų vertinimų“ - kalbėjo V.Gaidys.

Balandį išaugo pasitikėjimas kariuomene - nuo 52,6 iki 54,9 proc., pasitikėjimas bažnyčia liko toks pat - 56,4 proc. apklaustųjų. 

Vyriausybe, Seimu ir partijomis, kaip ir anksčiau, gyventojai pasitiki mažiausiai. Vyriausybe pasitikėjimą deklaravo 26,2 proc. (kovą - 25,1 proc.), Seimu - 10,3 proc. (10,6 proc.), partijomis - 8,4proc. (7,4 proc.).

„Vilmorus“ apklausa atlikta balandžio 10-19 dienomis, jos rezultatus šeštadienį skelbia „Lietuvos rytas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

OHOoooo

Gal čia ta teisėjų puota pakėlė tuos reitingus :) :) :)

Remis

Gaidys tuos reitingus kuria arba iš lubų,arba ką nors susapnavęs.Sėdi šiltoj vietoj ir vienas pats reitinguoja.O suraskit bent vieną žmogų,kuris būtų apklasuiamas tiek apie partijas,tiek apie politikus.Nebent savo kompanijoj prie alaus.Todėl ir rezultatai visada beveik tokie patys.Nors realybė pasirodo visai kitokia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS