V. Kasiulevičius: laikantis karantino, po kelių savaičių galima sušvelninti draudimus | Diena.lt

V. KASIULEVIČIUS: LAIKANTIS KARANTINO, PO KELIŲ SAVAIČIŲ GALIMA SUŠVELNINTI DRAUDIMUS

Visuomenei drausmingai laikantis karantino, po kelių savaičių būtų galima sušvelninti kai kuriuos draudimus, sako Vilniaus universiteto (VU) Medicinos fakulteto prodekanas prof. Vytautas Kasiulevičius.

Pasak jo, žemės ūkis ir paslaugų sektorius galėtų toliau vykdyti savo veiklas.

Pasak V. Kasiulevičiaus, jei visuomenė drausmingai laikysis karantino, po kelių savaičių būtų galima kai kuriuos draudimus švelninti.

„Švelninimas susijęs su tuo, kiek mes galime sveikatos priežiūros resursų nukreipti pacientų gydymui, bet kartu sustabdant neigiamą poveikį ekonomikai (…) Ką mes galėtume daryti, tai truputį atleisti kai kuriose srityse, pavyzdžiui, žemės ūkis galėtų vykdyti savo darbus, įveiklinti labiau paslaugų sektorių, kuris labai tiesiogiai veikia žmones, galbūt tos pačios būtinųjų prekių parduotuvės... Svarbiausia išvengti masinių žmonių susibūrimų“, – Delfi laidoje „Dėmesio centre“ sakė V. Kasiulevičius.

Pasak VU Medicinos fakulteto prodekano, restoranai, viešbučiai ir mokyklos turėtų būti uždaryti ilgiausiai.

„Restoranai, mokyklos, viešbučiai – jie turėtų pradėti funkcionuoti vėliau, galbūt gegužės mėnesį, kai situacija jau turėtų stabilizuotis“, – teigė jis.

 

Gairės: Vytautas Kasiulevičius, koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 saviizoliacija, COVID-19 karantinas
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Raktiniai žodžiai

Laikantis Karantino

Nelaimė – medikai geria kavą ir senam ožiui Kęstui neduoda

Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su Sovietų Sąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Kęstas

"Antradienį Seimo salėje tarp valdančiųjų ir opozicijos nuomonės išsiskyrė dėl to, ar turėtų būti atlyginimo priedas duodamas tik tiems medikams, kurie dirba konkrečiai su infekuotaisiais, ar turėtų būti skiriamas visiems medikams. Opozicijos nuomonė yra vieninga, kad visi medikai yra rizikos zonoje. Juk 84 medikai, kaip šiandien yra paskelbta, kurie serga, dauguma jų yra užsikrėtę ne tiesioginio darbo su infekuotaisiais metu." O taip, tie 84 medikai susirgo slidinėdami Italijoje ir gerdami kavą visi kartu po to darbe. Už ką jiems dvigubinti atlyginimą? Už mokėjimą slidinėti? Ar už skanios kavos gėrimą? Opozicija bando valstybės sąskaita papirkti durnus tinginius ir valkatas medikų tarpe, užkrėtusius vieni kitus ir pacientus. Artėja rinkimai, kiekvienas balsas mažytėje Lietuvoje yra svarbus. O remtini medikai, kurie dirba su koronovirusu infekuotais pacientais, opozicijai nerūpi. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS