V. Kaubrė kol kas nepaskirtas miškų urėdu, laukiama STT pažymos | Diena.lt

V. KAUBRĖ KOL KAS NEPASKIRTAS MIŠKŲ URĖDU, LAUKIAMA STT PAŽYMOS

Valstybinių miškų urėdijos (VMU) vadovo konkursą laimėjęs laikinasis jos vadovas, buvęs Panevėžio urėdas Valdas Kaubrė kol kas nepaskirtas į postą, aplinkos ministrui laukiant Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažymos.

„STT turi pateikti pažymą ir tada jau tvirtinimas (...). Jie turi 20 dienų (terminą – BNS), ne per vieną dieną gi pateikia“, – BNS sakė Kęstutis Mažeika.

Jo atstovas Justas Jaskonis praėjusią savaitę BNS sakė, kad V. Kaubrė turėtų būti paskirtas nuo šio pirmadienio, o teisėsaugos pažymos jau gautos.

K. Mažeika sakė neketinantis skelbti naujo konkurso, nors žiniasklaida ir kai kurie politikai  suabejojo jo skaidrumu. Pasak LTR Tyrimų skyriaus, pasitraukus buvusiam vyriausiajam urėdui Mariui Pulkauninkui, Aplinkos ministerija pakeitė konkurso sąlygas.

LRT tyrimų skyrius praėjusią savaitę paskelbė, kad VMU vadovo konkursą laimėjęs V. Kaubrė medžioja kartu su Vyriausybės kancleriu Algirdu Stončaičiu, aplinkos ministru K. Mažeika ir žemės ūkio ministru Andriumi Palioniu.

Premjeras Saulius Skvernelis teigia to nesureikšminantis. Anot jo, reikalai nėra sprendžiami medžioklėje.

Dėl konkurso aplinkybių ir V. Kaubrės skyrimo į šį postą K. Mažeika praėjusį ketvirtadienį aiškinosi Seimo konservatoriams.

Be V. Kaubrės, konkurse dalyvavo dar vienas kandidatas.

Naujo urėdijos vadovo ieškoma po to, kai rugpjūčio 1-ąją iš posto pasitraukė Marius Pulkauninkas. Jis teigė pasitraukęs, nes nejautė politinio palaikymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kaunietis

Akivaizdu, kad konkursas surengtas dėl akių. Reikėtų patį laimėtoją melo detektoriumi patikrinti ir viskas būtų aišku. Jeigu dar ir komisijos narius STT apklaustų su detektoriumi viskas taptų aišku. Pasitvirtintu, kad medžioklės duoda rezultatus.

w

akis viena itartina , reikia tempti pas okulista .

Anonimas

?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS