V. Landsbergis: antivakserių sektantiškas raginimas nesiskiepyti yra priešo veikimas | Diena.lt

V. LANDSBERGIS: ANTIVAKSERIŲ SEKTANTIŠKAS RAGINIMAS NESISKIEPYTI YRA PRIEŠO VEIKIMAS

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos Tarybos posėdyje dalyvavęs Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo pirmininkas profesorius Vytautas Landsbergis įsitikinęs, kad tiek sprendimas nesivakcinuoti, tiek kitų asmenų raginimas nesiskiepyti yra priešo veikimas ir už tai turėtų būti numatyta teisinė atsakomybė.

Profesorius pabrėžia, kad kiekvienas nepasiskiepijęs yra potencialus platintojas.

„Pradėsiu nuo „marų“. Ši neganda – nesulaikomai plinta virusinis užkratas vis naujomis atmainomis, todėl negalime guostis, kad gal jau nebus. Tikriausiai bus. Dabar tą užkratą papildo ir kapituliacijos ar pasidavimo užkratas. Nesipriešinti, nesiskiepyti, o tai yra platinti. Nes kiekvienas, kuris nesiskiepija, yra potencialus platintojas. Ir kiekvienam tą reikia aiškiai į akis pasakyti. Aš to pasigendu“, – TS-LKD tarybos posėdyje sakė V. Landsbergis.

Kiekvienas, kuris nesiskiepija, yra potencialus platintojas. Ir kiekvienam tą reikia aiškiai į akis pasakyti.

Jis teigia pasigendantis valstybės taikomų priemonių, kurios numatytų teisinę atsakomybę už raginimą nesiskiepyti.

„Plinta antivakserių sektantizmas, kuriam valstybė nesipriešina. Kodėl? Ką reiškia solidarią gynybą griaunanti agitacija „nesiskiepyk, nesiskiepyk!“? Tai yra priešo veiksmas. Ir turėtų būti atsakomybė ir už nesiskiepijimą, ir už agitaciją nesiskiepyti. Mes kol kas, kaip valstybė, nekvalifikuojame tų reiškinių kaip nusikalstamų veikų. Mes esame švelnūs ir mandagūs ir dėl to galbūt taip pat nukentėsime“, – įsitikinęs V. Landsbergis.

Praėjusią parą, penktadienį, Lietuvoje patvirtinti 89 nauji COVID-19 atvejai, nemirė nė vienas žmogus, šeštadienį pranešė Statistikos departamentas.

Nuo pandemijos pradžios dėl COVID-19 viruso sukeltos ligos mirė 4404 žmonės.

Iš viso dviem skiepo dozėmis vakcinuoti 1 097 759 žmonės, panaudotos 2393559 vakcinos.

Praėjusią parą šalyje atlikta 5662 molekuliniai (PGR) tyrimai dėl įtariamo koronaviruso, o iš viso nuo pandemijos pradžios jų atlikta 3 295 381. Taip pat per parą atlikta 4608 antigeno ir 117 antikūnų tyrimai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (227)

Klausimélis

Kodėl konservatoriai dalinasi vakcinomis y visas puses o pinigais Ne ? Tegul patys susišaudo nors ir po 10+ boosteriu kadpriešams gerujų vakcinu neliktų

Anonimas

Nusišnekėjimo aukščiausias laipsnis

>>,,kaip", ,,nepraleido progos", ,,sitam" ir pan.

Esate tiek kremlinių trolių fabriko darmojiedų išdresiruoti, kad vien žodis ,,Landsbergis" jums kelia paniką - bijote, kaip velnias kryžiaus. Taigi drebėkite: didžiai gerbiamas prof. Vytautas Landsbergis buvo, yra ir amžiams liks Lietuvos garbingu piliečiu, tautos Vadu nuo ,,Sąjūdžio" užgimimo iki šiolei ir toliau, kiek leis jėgos. Būsiu laimingas, jei bent keli iš jūsų nudvėsite. Amen.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS