V. Landsbergis pasigenda institucijos, kuri tirtų Sausio 13-osios įvykius | Diena.lt

V. LANDSBERGIS PASIGENDA INSTITUCIJOS, KURI TIRTŲ SAUSIO 13-OSIOS ĮVYKIUS

Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas  Landsbergis pasigenda atskiros institucijos, kuri tirtų Sausio 13-osios įvykius.

„Nėra jokios specialios institucijos, kuri viską nagrinėtų, klasifikuotų ir išryškintų klausimus, į kuriuos dar neatsakyta, taip pat apklaustų liudininkus, kurių dar iki šiol nepasiklausė niekas (...). Manau, geriausia, kad būtų įsteigta speciali institucija – Sausio 13-osios agresijos, galbūt, ir sąmokslo, tyrimo institutas“, – LRT radijui trečiadienį sakė V. Landsbergis.

Nėra jokios specialios institucijos, kuri viską nagrinėtų, klasifikuotų ir išryškintų klausimus, į kuriuos dar neatsakyta, taip pat apklaustų liudininkus.

Jis taip pat teigė pasigendantis Lietuvos teisėsaugos atliktame Sausio 13-osios bylos tyrime svarbių liudininkų apklausų, smerkia Rusijos už akių pateiktus kaltinimus Lietuvos teisėjams, priėmusiems sprendimą šioje byloje.

Vilniaus apygardos teismas 2019-ųjų kovą buvusį sovietų gynybos ministrą Dmitrijų Jazovą ir dar daugiau kaip 60 buvusių sovietų pareigūnų, karininkų pripažino kaltais dėl nusikaltimų žmoniškumui ir karo nusikaltimų.

1991 metų sausio 13-osios naktį Sovietų Sąjungos kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14 žmonių.

Sovietai karine jėga mėgino nuversti teisėtą Lietuvos valdžią, 1990-ųjų kovo 11 dieną paskelbusią šalies nepriklausomybę nuo Sovietų Sąjungos.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

TAIGIS

Vytuk, džiaukis kad NĖRA, nes gal tektų atsakyti už žmonių žūtis??? Kaip manai????

vitalija

Žibuoklės tikrai yra masonu kurie garbina velnia bafometa tai iškripimas kuris turi ir lietuvoje sklisti nes seime jau tokiu infiltruota tai storošo pavedimas už pinigus kur senio anukui plaukia i saskaita kas met milijonai skleisti lietuvoje o dar žibuokliu prekyba kur fikmai vadovauja lansbergys juknevičienė dar 10 konserviniu neša milijonus BRANGI BUKAGALVIU TAUTA KADA SUPRASIT KAD ESAT ŽIAURIAI DURNINAMI IR PADEDAT NAIKINTI LIETUVYBE IR GABRIUI KRAUNATE TURTUS

ko..ko... jis ten pasigenda ??? tai kad visose

,,institucijojse ,,, kurios gali pradet tyrima , sedi Tavo chebra uzslaptinti 75 metams tavo bendrazygiai KGBesnikai ,stukaciai ir iskrype prostitutes.... o saziningi tyrejai neprileidziami prie tyrimo --nes tokiu atveju tave su gauja reikes pirmus kist y cype minimum 25 metams su prisiplesto ,prisivogto turto konfiskacija isviesinant jusu praeities aferas ir nusikaltimus .....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS