V. Rupšys Atėnuose susitinka su 29 NATO šalių kariuomenių vadais | Diena.lt

V. RUPŠYS ATĖNUOSE SUSITINKA SU 29 NATO ŠALIŲ KARIUOMENIŲ VADAIS

  • 2

Šiaurės Atlanto Sutarties Organizacijos (NATO) karinio komiteto konferencijoje Atėnuose Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys susitinka su 29 NATO šalių kariuomenių vadais, šeštadienį pranešė Lietuvos kariuomenė.

„NATO karinio komiteto konferencija – didžiausias karinis renginys NATO formate. Šiomis dienomis trisdešimties šalių kariuomenių vadai šalia aptariamų Aljanso veiklai ir vystymuisi klausimų turi galimybę išsakyti atskirų šalių iššūkius ar problemas ir aptarti galimą NATO įsitraukimą jų sprendimui. Neabejotinai diskutuosime apie išmoktas Afganistano pamokas, hibridines atakas, Rusijos keliamą grėsmę“, – pranešime cituojamas V. Rupšys.

NATO valstybių kariuomenių vadai aptars aktualiausias NATO šalių problemas ir jų sprendimo būdus Aljanso atsakomybės ribose, taip pat Aljanso operacijos, misijos, užduotys, atgrasymo ir gynybos veiksmai.

Šios konferencijos metu didelis dėmesys skiriamas strateginių NATO planų adaptacijai, atgrasymui ir gynybai bei taikos meto užduotims. Tuo pačiu bus aptarta mokymo misija Ukrainoje.

NATO Karinis komitetas du kartus per metus susitinka NATO būstinėje Briuselyje ir kartą per metus vienoje iš šalių narių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

nu, čia geras vajakas, įdomu iš kokios armijos

RUPŠIUI ATĖNUOSE PAAIŠKINS, PAMOKYS...

Kaip laiku išnešti sveiką kailį iš svetimų valstybių. Tai labai gerai įsisavino Amerikos teroristai nešdami muilą iš Vietnamo, Afganistano. Greitai neš muilą ir iš Ukrainos ir visos Europos. Teks iš savo valstybių nešti muilą ir tiems, kurie taip nuolankiai tarnavo ne savo valstybei, o JAV banditams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS