V. Rupšys vyksta į Italiją, aptars šios šalies įsitraukimą į rotacinę oro gynybą | Diena.lt

V. RUPŠYS VYKSTA Į ITALIJĄ, APTARS ŠIOS ŠALIES ĮSITRAUKIMĄ Į ROTACINĘ ORO GYNYBĄ

  • 1

Lietuvos kariuomenės vadas generolas Valdemaras Rupšys antradienį su oficialiu darbo vizitu lankosi Italijoje, kur bus aptariamas ir šios šalies prisidėjimas prie oro gynybos rotacinio modelio įgyvendinimo.

Kaip skelbia kariuomenė, V. Rupšys susitiks su Italijos kariuomenės vadu admirolu Giuseppe Cavo Dragone (Džiuzepe Kavu Dragone), su kuriuo aptars Italijos įsitraukimą į Baltijos oro policijos misiją ir NATO rotacinio oro gynybos modelio įgyvendinimą, karinį bendradarbiavimą Italijos kariams dalyvaujat Lietuvos kariuomenės pratybose.

G. C. Dragone praėjusį gruodį lankėsi Lietuvoje, anot kariuomenės, tuomet aptartas bendradarbiavimas karinės aviacijos srityje, rengiant bei apmokant Lietuvos karinių oro pajėgų pilotus, naikintuvų valdymo ir kontrolės karininkus, teikiant logistinę paramą kariniam orlaiviui „Spartan“ ir taip prisidedant prie Lietuvos karinės aviacijos tobulinimo.

„Italijos kariuomenės vadas pažymėjo, kad Italijos karių budėjimas NATO Baltijos oro policijos misijoje suteikia jiems progą patobulinti savo gebėjimus realiomis sąlygomis“, – rašo kariuomenė.

2015 metais italai su 4 naikintuvais „Eurofighter Typhoon“ pirmą kartą budėjo NATO iro policijos misijoje Baltijos šalyse, kurią vykdė iš Lietuvos Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės Šiauliuose.

Planuojama, kad Italijos karinės oro pajėgos 2024 ir 2025 metais taip pat vykdys oro policijos misiją iš bazės Šiauliuose. Lietuva ir Italijos įmonė 2006-aisiais sudarė kontraktą dėl trijų transporto lėktuvų „C-27J Spartan“, kurie pastaraisiais metais atliko ne vieną valstybinę užduotį, įsigijimo.

Anot kariuomenės, Italija nuosekliai prisideda prie Baltijos regiono saugumo siųsdama savo karius į NATO priešakinių pajėgų batalioną Latvijoje, kur šiuo metu tarnauja 260 šios šalies pėstininkų bei kitų specialistų. Daugiau nei 1000 Italijos karių tarnauja ir kitose rytinėse Aljanso valstybėse – Bulgarijoje, Slovakijoje bei Vengrijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kremliaus dvokiantys autai

Ruoškite savo lakūnus, bent planuose. Ar nenusibodo būti prašytojais, su nežinia kur ištaškomais 3 % BVP?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS