V. Sinkevičius: naujos sankcijos uždarytų ES oro erdvę Baltarusijos kompanijoms | Diena.lt

V. SINKEVIČIUS: NAUJOS SANKCIJOS UŽDARYTŲ ES ORO ERDVĘ BALTARUSIJOS KOMPANIJOMS

  • 3

Eurokomisaras Virginijus Sinkevičius teigia, kad naujos Europos Sąjungos (ES) svarstomos sankcijos Baltarusijai gerokai apribotų galimybę prie migrantų gabenimo prisidedančioms įmonėms veikti Bendrijoje.

Jo teigimu, šios priemonės ateityje galėtų būti taikomos naujiems, o ne jau egzistuojantiems susitarimams.

„Vienas esminių kirčių būtų visiškas prieigos prie Europos Sąjungos oro erdvės praradimas, nesant netgi galimybės užsipildyti kuro Europos Sąjungoje, nesant galimybės švartuotis (...) tūpti, kilti Europos Sąjungos oro uostuose ir panašiai. Tai yra visiškas Europos Sąjungos erdvės uždarymas“, – LRT ketvirtadienį sakė V. Sinkevičius.

Kaip skelbta, ES uždraus Baltarusijos oro vežėjų flagmanei „Belavia“ įsigyti lėktuvų išperkamosios nuomos būdu, plėsdama sankcijas Minsko režimui dėl migrantų krizės prie Bendrijos rytinių sienų.

V. Sinkevičius įsitikinęs, kad Europos Komisija (EK) konkrečiais įsipareigojimais ir veiksmais padeda migrantų krizės akivaizdoje Lietuvai, Latvijai ir Lenkijai. Tarp tokios pagalbos pavyzdžių jis paminėjo siūlymą skirti iki 3,5 mln. eurų, iš kurių bus remiamas savanoriškas migrantų grįžimas iš Baltarusijos į kilmės šalis, bei kitas iniciatyvas.

Į Lietuvą sekmadienį atvykstant NATO generaliniam sekretoriui Jensui Stoltenbergui ir Europos Komisijos (EK) pirmininkei Ursulai von der Leyen (Urzulai fon der Layen), eurokomisaras teigė, kad vizitu siunčama žinia, jog padėtis pasienyje su Baltarusija atidžiai stebima.

„Labai svarbi šio vizito žinutė, kad prezidentė (EK pirmininkė – BNS) atvyksta kartu su NATO generaliniu sekretoriumi pabrėžti, jog nors sprendimai priimti ir atrodytų, kad situacija šiek tiek gerėja, mes išliekame labai nuoseklūs, atsargūs ir stebime situaciją“, – komentavo už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingas EK narys V. Sinkevičius.

Kalbėdamas apie Vokietijos kanclerės Angelos Merkel skambučius Baltarusijos autoritariniam lyderiui Aliaksandrui Lukašenkai, V. Sinkevičius sakė, kad Europos Komisija buvo apie tai informuota.

„Komisija buvo informuota, bet aš pabrėšiu, kad Komisija tikrai nesuteikia šalims narėms mandato su kuo nors kalbėtis ar nesikalbėti. Tai yra šalių narių užsienio politika, visiška šalių narių diskrecija. Ir čia jokiu būdu nėra jokio konflikto. Pakartosiu, kad Komisija buvo informuota apie skambutį“, – sakė eurokomisaras.

Tūkstančiai migrantų pastaraisiais mėnesiais bando patekti į ES nares Lenkiją, Lietuvą ir Latviją per Baltarusijos sieną. Briuselis ir Lietuvos Vyriausybė kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Cha cha cha

Jei mūsiškė Kremliaus šunauja deda į kelnes dėl sankcijų Lukašenkos ir Putino režimams,, tai kaip jaučiasi nubausti sankcijomis patys mafijiniai Putino ir Lukašenkos autoritariniai režimai? ...............Nieko nostabaus, kad visam pasauliui staugia vilko balsu - "slavus puola".

Tas Sinkevičius tiesiog stebina

savo demagogija ir konservatorių stiliaus kalbomis. Vos ne Broileris Nr 2:D). Klausyt baisu koks kovotojas su Lukašenka ..Apsičiupinėk snargleli ir galvą išsiplauk. Gal geriau pasirūpink tiesioginiu ir labai labai gerai apmokamu savo darbu patikėtu Europarlamento - vandenynų tarša, ekologija Europos teritorijose ir atliekų perdirbimo klausimais? O mes čia kaip nors be tavęs pergyvensim Broilerio sugalvotas nesamones. Vieno 'patriotinio' pridūrko užteks

Jons

Na o Baltarusija uždarys kelius visoms furoms ir 10000 vairuotojų vien Lietuvoje liks be darbo, o kiek dar įmonių bankrutuos. Ir dujų vamzdį remontuos kas savaitę. Šiaip jau idiotų valdžia- klaipedos uostas liko be darbo, už elektrą ir dujas mokame trigubai, kinijos rinka prarasta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS