Vadas: Lietuvos kariai galės treniruotis Slovakijos poligonuose ir mokymo centruose | Diena.lt

VADAS: LIETUVOS KARIAI GALĖS TRENIRUOTIS SLOVAKIJOS POLIGONUOSE IR MOKYMO CENTRUOSE

  • 3

Lietuvos kariai galės treniruotis Slovakijos poligonuose ir mokymo centruose, sako kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys.

Tą jis pareiškė penktadienį išplatintame kariuomenės pranešime, vizito Slovakijoje metu susitikęs su šios šalies kariuomenės vadu Danieliu Zmeko.

„Su Slovakijos kariuomenės vadu labai konkrečiai kalbėjome apie tai, kaip mūsų ginkluotosios pajėgos gali plėsti bendradarbiavimo spektrą. Aiškiai sutarėme, kad keisimės patirtimi vystant šalių mokymo vienetus ir turėsime galimybę treniruoti Lietuvos karius Slovakijos Lešt mokymo centre“, – sakė V. Rupšys.

„Čia galėtume ruošti labai konkrečių sričių specialistus: cheminės, biologinės, radiologinės ir branduolinės saugos, sprogmenų neutralizavimo, mūšio mieste“, – pridūrė jis.

Kariuomenės vado teigimu, Slovakijos Lešt mokymo centras yra tinkamas tiek šaulių, tiek tankų šaudymų bei manevro treniruotėms.

Kariuomenių vadu susitikime taip pat buvo aptarta saugumo situacija, karinių pajėgų vystymas ir planuojami įsigijimai bei numatytų pratybų ciklas. Apsikeista patirtimi personalo organizavimo, mokymo ir motyvavimo sistemos klausimais.

Vizito metu taip pat sutarta su Slovakijos kariuomenės Karinėms oro pajėgoms keistis patirtimi eksploatuojant „Spartan“ orlaivius, kuriuos Lietuva naudoja nuo 2006 metų, o Slovakijos kariuomenė planuoja įsigyti.

GALERIJA

  • Vadas: Lietuvos kariai galės treniruotis Slovakijos poligonuose ir mokymo centruose
  • Vadas: Lietuvos kariai galės treniruotis Slovakijos poligonuose ir mokymo centruose
KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

o kam baladotis y ta Slovakija ???

lietuvoj jau vietos pritruko kur vojakom treniruotis ?? ar nera kaip isciulpt milijonus euru is mokesciu moketoju kisenes ...

WC

o kam? juks visus i rytu fronta, nera ko dykai duona valgyt.

Budelis

Ar jau paruosti "Himars", "Atacams", "Patriot" operatoriai? Ar net neplanuojat ju gauti? Net padoriu poligonu neturi...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS