Vairuotojai, dėmesio: keliuose – čiuožykla | Diena.lt

VAIRUOTOJAI, DĖMESIO: KELIUOSE – ČIUOŽYKLA

Antradienio rytą Lietuvoje fiksuojama lijundra ir šlapdriba, keliuose yra slidžių ruožų, įspėja Automobilių kelių direkcija. Socialiniuose tinkluose vairuotojai praneša, kad keliuose – tikra čiuožykla.

9 val. duomenimis, sudėtingesnės eismo sąlygos dėl plikledžio yra vakarų, šiaurės vakarų, pietvakarių ir vidurio Lietuvoje. Pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos šlapios, vietomis padengtos ledu, mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai provėžoti, padengti ledu, prispausto ar puraus sniego sluoksniu, kuris vietomis siekia iki 10 centimetrų.

Nuo ankstaus ryto socialiniuose tinkluose vairuotojai praneša apie labai sudėtingas eismo sąlygas, čiuožykla virtusias gatves ir dėl to besiformuojančias spūstis.

„Nuo Kaukazo visos Ironiškas į Garliavos pusę spūstys. Venkite, jei išeina“, – įspėjo Ernesta.

„Kauno gatvės – tikra čiuožykla“, – jai antrino ir kita internautė.

„Nevalyta, nebarstyta čiuožykla.. būkite atsargūs“, – rašė dar vienas.

„Jei turite bent mažiausią galimybę likti namuose – prašau, likite. Viskas gali palaukti, svaikata ir Jūsų saugumas dabar svarbiausias. Vairuoju 18 metų, tokiomis sąlygomis vairavusi nesu... Nuotolinis darbas, mokslas, atidėti susitikimai – šiandien likti namuose ir atšaukti viską, kas nėra gyvybiškai būtina yra privaloma bei pateisinama. Už kelių, šaligatvių bei viešųjų erdvių priežiūrą atsakingi darbuotojai ir technika jau dirba, bet patikėkite, įveikti šią meteorologinę išdaigą nebus lengva ir tai nenutiks iki 8 val. ryto. Saugokite save ir kitus. Likite namuose“, – apie situaciją Lazdijuose informavo Ausma.

„Kelių priežiūra“ valstybinės reikšmės kelius valo ir barsto, tačiau vairuotojai prašomi atsižvelgti į meteorologines sąlygas bei rinktis saugų greitį ir nedaryti staigių manevrų.

Lijundra ir šlapdriba šiuo metu fiksuojama visoje šalyje išskyrus Jurbarką, kur kritulių nėra. Oro temperatūra siekia nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną protarpiais laukiama kritulių, daugiausia lietaus. Daug kur bus lijundra, formuosis plikledis, rūkas. Vėjas – pietvakarių, nuo 7 iki 12 m/s. Temperatūra siekia nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos.

GALERIJA

  • Vairuotojai, dėmesio: keliuose – čiuožykla
  • Vairuotojai, dėmesio: keliuose – čiuožykla
  • Vairuotojai, dėmesio: keliuose – čiuožykla
Feisbuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Pranė Jakubauskienė

Kodėl šaligatviai nebarstomi smėliu? Mažai darbo ligoninių priimamuosiuose? Kažkaip pėstieji visai niekam nerūpi.

Anonimas

tiesiog nesuvokiama, kad galima šitaip nesirūpinti miesto gatvėmis. Kiek bus traumų. Žinoma, tie kurie už tvarkymą atsakingi pėsti nevaikšto.

Lina

Valytojam mokam atlyginimus o prie namų vis tiek ledas nes valytojai masto kad savaime ištirps gėda bendrijos pirmininkui turėtu būti kad atlyginimus pakelia valytojai o ji nieko nedaro galėtu tada pats kelius valyti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS