Vaistų kontrolės tarnyba įspėja nesigundyti siūlymais įsigyti vakcinų nuo COVID-19 | Diena.lt

VAISTŲ KONTROLĖS TARNYBA ĮSPĖJA NESIGUNDYTI SIŪLYMAIS ĮSIGYTI VAKCINŲ NUO COVID-19

  • 0

Valstybinė vaistų kontrolės taryba (VVKT) įspėja gyventojus nesigundyti pasiūlymais įsigyti vakcinų nuo COVID-19.

Ji teigia, kad vakcinacijai nuo COVID-19 ligos šalyje vis labiau įgaunant pagreitį, virtualioje erdvėje privatūs asmenys jau pradėjo siūlyti įsigyti neaiškios kilmės preparatų, neva apsaugančių nuo koronaviruso.

„Susigundžiusieji tokiais siūlymais gali rimtai pakenkti savo sveikatai“, – tvirtina VVKT.

Ji taip pat ragina žmones nepirkti neaiškios kilmės produktų, pristatomų kaip vakcinos ar vaistai ir neužsiimti savigyda.

„Būtina atminti, kad vakcinų nuo COVID-19 neįmanoma įsigyti nei internete, nei vaistinėse. Šiuo metu vakcinas nuo COVID-19 perka tik valstybių vyriausybės“, – pabrėžiama tarnybos pranešime.

Lietuvoje žmonės šiuo metu nuo COVID-19 skiepijami sveikatos priežiūros įstaigose, šios vakcinas gauna iš Ekstremalių sveikatai situacijų centro.

Be to, VVKT primena, kad „BionTech“ ir „Pfizer“ vakcina turi būti laikoma ne mažiau 70 laipsnių šalčio temperatūroje, o ją atitirpinus būtina praskiesti ir vartoti nedelsiant, priešingu atveju suyra jos veiklioji medžiaga.

„Akivaizdu, kad dėl sudėtingo vakcinos naudojimo, išskirtinių laikymo sąlygų, joks privatus pardavėjas negali užtikrinti jos saugumo“, – teigiama pranešime.

Anot VVKT, bet kokie viešoje erdvėje atsiradę siūlymai įsigyti vakcinų nuo COVID-19 ligos – tai tikrovės neatitinkanti informacija arba noras pasipelnyti. Tokiu būdu gali būti  platinami falsifikuoti neaiškios kilmės produktai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS