Vakarų Lietuvoje prasideda lauko taktinės pratybos, judės karinė technika | Diena.lt

VAKARŲ LIETUVOJE PRASIDEDA LAUKO TAKTINĖS PRATYBOS, JUDĖS KARINĖ TECHNIKA

  • 1

Vakarų Lietuvoje pirmadienį prasideda tris dienas truksiančios lauko taktinės pratybos „Brave Griffin 24-I“ („Drąsus Grifonas“).

Kaip pranešė Lietuvos kariuomenė, iki ketvirtadienio jos vyks Klaipėdos, Tauragės, Šilutės, Šilalės rajonų ir miestų savivaldybių teritorijose.

Pratybose dalyvaus Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigada „Žemaitija“  ir jos padaliniai, Karo policija, Krašto apsaugos savanorių pajėgų 3 ir 6 rinktinės bei sąjungininkai iš Jungtinių Amerikos valstijų.

Kaip skelbiama, „Brave Griffin 24-I“ pratybų pagrindinis tikslas – patikrinti brigados „Žemaitija“ gebėjimą vykdyti štabo ir padalinių perdislokavimą į numatytus rajonus.

„Tuo pačiu, pratybų metu tikrinsime vienetų reagavimą į parengties lygius bei budrumo lygių procedūras, vadaviečių išskleidimą, ryšių patikrinimą, be to, bus vykdomas taktinis žygis, demonstruojant brigados mobilumą“, – skelbiama kariuomenės pranešime.

Informuojama, kad pratybų laikotarpiu, šviesiuoju ir tamsiuoju paros metu, minėtose teritorijose judės karinė technika ir kariai su ginklais. Šaunamosios ir pirotechninės imitacinės priemonės bei karinės inžinerinės priemonės nebus naudojamos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Expert

Pratybos gerai,jaunimo grūdintas.Įdomu išgirsti ,būtų Anušauskas ir dar kelių generolų pamąstymų, kaip jie ruošiasi ginti Lietuvą ,ir kokia ginkluote,kuomet valstybės ilgis nuo Karaliaučiaus sienos iki Medininkų sienos 250km. Okupantai ar tai išvienos pusės ar iškitos,savo raktiniai pajėgumais ,musų visus karinius objektus nušluoti per keletą minučių ,nesiteikdami įeiti į mūsų teritoriją.Pasakykite ,kuo pasiruošę ginti Vilnių,kuomet ,nereikia net raketų, Vilnių nušluoja ir artilerija is By.Čia ne panika,tačiau pasiklausius jų pedalų,tai susidaro įspūdis ,kad jis apie esamą padėtį ir ginkluotę nenutuokė ir nesigilina, ir perka kariuomenei tokias nesąmones,bei šneka tokias nesąmones apie Ukrainą vykstantį karą,Ukraina ,didžiausia valstybė Europoje pagal užimama plotą.Okupantas niekaip negali jų uždengti teritorija,neturi tokių pajėgumų,o štai su Lietuva ir Latvija ir Estija jie tai gali ,ir gan sėkmingai gali padaryti per keletą minučių.Anušauskas pirkdamas tankus ir Boxerius tai žino.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS