Valstybės įstaigose Seimas leido atidaryti vaikų kambarius | Diena.lt

VALSTYBĖS ĮSTAIGOSE SEIMAS LEIDO ATIDARYTI VAIKŲ KAMBARIUS

Nuo 2023 metų sausio didelėse valstybės institucijose galės būti steigiami vaikų kambariai.

Seimas ketvirtadienį priėmė Seimo pirmininkės, Liberalų sąjūdžio lyderės Viktorijos Čmilytės-Nielsen inicijuotas Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisas. Už balsavo 121 Seimo narys, prieš nebuvo, o aštuoni susilaikė.

Valstybės įstaigos, kuriose dirba 100 ir daugiau darbuotojų, turės įrengti vaikų kambarius trumpalaikei (paprastai ne ilgesnei nei trijų valandų) priežiūrai. Prižiūrėti vaikus būtų patikėta vienam iš institucijos darbuotojų. Privačiame sektoriuje tokių kambarių darbdaviai neprivalėtų steigti – jie būtų rekomenduojami.  

Laisvės frakcijos narė Ieva Pakarklytė teigė, kad tokie kambariai padėtų derinti karjerą ir vaikų priežiūrą.

„Galimybė atsivesti vaikus į darbą didina darbuotojų motyvaciją ir netgi darbo efektyvumą“, – teigė ji.

Tuo metu „valstiečių“ frakcijos nariui Algimantui Dumbravai kilo klausimas, kas bus prižiūrima tuose kambariuose, kai nebus ką į juos atvesti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ogi

isskyrus R Zemaitaicio nebeliko nei 1 normalaus mastancio individo tik idomu kaip toks gan protingas bei logiskai iskalbus valdininkas gali bendraut su visa pridurku saika kuri apsirukiusi ko gero neranda duru i tiulika ka bekalbet apie /valdyma/ kuris jiems pateikiamas ant /lekstutes/ svabprogramos tereikia tik /suvirskint/ ======

nesupratau

Kodėl dirbantis žmogus turės prižiūrėt svetimus vaikus ? Kas čia per nesamonės? Kodėl kolegos turės klausyt svetimų klykiančių ar apsišikusių vaikų žviegimo? Kas neš atsakomybę jei vaikas susižeis ar apsirgs.O dar tėveliai pradės temti į darbą sergančius savo vaikus.Kodėl asmeninis žmonių gyvenimas turi persikelti darbovietes?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS